Αναλυτικά η κυβερνητική τροπολογία για τους συμβασιούχους

Κατατέθηκε στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Τροποποιήσεις του ν.2725/1999 (Α’ 121) και άλλες διατάξεις» η Τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών για τον επανακαθορισμό του πλαισίου παροχής υπηρεσιών καθαριότητας των Ο.Τ.Α α΄ βαθμού και των νομικών προσώπων αυτών, πριν λίγα λεπτά.Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, η ψήφισή του από τη Βουλή, θα πραγματοποιηθεί σήμερα.

Στα κυριότερα σημεία αυτής,

  • Καθορίζεται βαθμολόγηση της εμπειρίας του τακτικού προσωπικού που προσλαμβάνεται σύμφωνα με την προτεινόμενη διαδικασία [δεκαεπτά (17) μονάδες ανά μήνα και για συνολική εμπειρία μέχρι εικοσιτέσσερις (24) μήνες] και προσαυξάνονται, κατά πέντε (5) έτη, τα σχετικά όρια ηλικίας διορισμού για τις εν λόγω προσλήψεις.
  • Οι Ο.Τ.Α. και τα Ν.Π.Δ.Δ. αυτών μπορούν μέχρι την ημερομηνία κατάρτισης των προσωρινών πινάκων διοριστέων, είτε στις συνιστώμενες οργανικές θέσεις, είτε σε υφιστάμενες κενές οργανικές θέσεις ανταποδοτικών υπηρεσιών καθαριότητας και, πάντως όχι πέραν της 31-3-2018, να απασχολούν στις αντίστοιχες θέσεις το προσωπικό που παρείχε ήδη τις σχετικές υπηρεσίες καθαριότητας μέχρι την 7-6-2017.
  • Η παροχή υπηρεσιών Καθαριότητας δεν επιφέρει μεταβολές στο χαρακτήρα της εργασιακής σχέσης, βάσει της οποίας προσελήφθησαν οι απασχολούμενοι στις εν λόγω θέσεις.
  • Το Α.Σ.Ε.Π. προβαίνει στον έλεγχο της συνδρομής των προϋποθέσεων πρόσληψης.
  • Οι Ο.Τ.Α. α’ βαθμού και τα Ν.Π.Δ.Δ. αυτών θα υποβάλλουν τις οργανικές ανάγκες τους σε κάθε είδους ανταποδοτικές υπηρεσίες σχετικές με την καθαριότητα (τροποποιημένους ΟΕΥ) προς έγκριση στην οικεία Αποκεντρωμένη Διοίκηση μέχρι την 31η Ιουλίου 2017.
 Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [600.33 KB]


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ - Παρουσίαση ευρωβουλευτών: Οι 35 ψηφισμένοι, οι δύο νυν και οι πέντε «προεδρικοί»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε σε εκδήλωση τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος, παρουσία του …