Χαμός με τα "FACE CONTROL" σε Παιδικούς Σταθμούς(ΦΩΤΟ)


Το θέμα φέρνει στο φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά στο ERGASIANEWS, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, ο οποίος μας κατήγγειλε ότι από τις 2 τα ξημερώματα περίμεναν έξω από τους παιδικούς σταθμούς γονείς, δικαιούχοι επιδότησης του ΕΣΠΑ, ώστε να πάρουν σειρά προτεραιότητας και να προλάβουν να δηλώσουν τα τέκνα τους για τη νέα χρονιά, αφού μόλις χθες αργά το βράδυ ανακοινώθηκαν οι λίστες των δικαιούχων.

Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι σήμερα με το άνοιγμα των ιδιωτικών παιδικών σταθμών θα τηρείτο σειρά προτεραιότητας για την εγγραφή των παιδιών δικαιούχων του ΕΣΠΑ, οι γονείς συνάντησαν την άρνηση και την απόρριψη των ιδιοκτητών των παιδικών σταθμών, οι οποίοι εφάρμοσαν ένα ιδιότυπο "face control" ισχυριζόμενοι ότι οι θέσεις ήταν "κλεισμένες" εδώ και βδομάδες (;).

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Δ. Καραγεωργόπουλος πολλοί από τους γονείς που περίμεναν ακόμα και από τις 2 τα ξημερώματα έξω από τους παιδικούς σταθμούς, διερωτούνταν εξαγριωμένοι "πως είναι δυνατόν να έχουν κλειστεί οι θέσεις εβδομάδες πριν, από τη στιγμή που μόλις χθες το βράδυ αναρτήθηκαν οι λίστες των δικαιούχων". Πως είναι δυνατόν οι ιδιοκτήτες να κρατούν "reserve" θέσεις, γονέων που δεν είχαν κάποιο αποδεικτικό στα χέρια τους ότι ήταν δικαιούχοι...ή μήπως γνώριζαν;;;"

Το θέμα εγείρει σοβαρότατα ερωτήματα τόσο για την λειτουργία της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.) που διαχειρίζεται το ΕΣΠΑ, δηλαδή κατά ποσό κάποιοι γονείς ήταν σε θέση να γνωρίζουν τα αποτελέσματα πολύ πριν τη δημόσια ανάρτησή τους, όσο και για τη συμπεριφορά των παιδικών σταθμών απέναντι σε γονείς που από τα ξημερώματα περίμεναν με τον ορθόδοξο τρόπο τη σειρά τους για μια θέση των τέκνων τους σε κάποιο παιδικό σταθμό.

Όπως και να ΄χει το πράγμα, η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.) θα πρέπει να παρέμβει και να πετάξει εκτός ΕΣΠΑ, όσους παιδικούς σταθμούς έχει καταγγελθεί μια τέτοια συμπεριφορά.

Εντωμεταξύ, η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη τακτική και πρακτική ιδιοκτητών ιδιωτικών παιδικών σταθμών, οι οποίοι εφαρμόζοντας ένα ιδιότυπο face control, απορρίπτουν αιτήσεις γονέων για τη φιλοξενία των παιδιών τους σε παιδικούς σταθμούς, με το επιχείρημα ότι οι θέσεις έχουν καλυφθεί εδώ και εβδομάδες.

Απορίας άξιον είναι πώς είναι δυνατόν να έχουν καλυφθεί οι θέσεις όταν μόλις χτες αργά το βράδυ ανακοινώθηκαν οι λίστες των δικαιούχων.
Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να παρατηρούνται τέτοιου είδους φαινόμενα, που κάνουν ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή εκατοντάδων οικογενειών που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν παιδικό σταθμό για τα παιδιά τους, με τη χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ να αποτελεί για κείνους μοναδική σανίδα σωτηρίας.
Είναι αδιανόητο στην Ελλάδα της κρίσης, της απορρύθμισης της αγοράς εργασίας και της κατάρρευσης μισθών και συλλογικών συμβάσεων, οι ιδιοκτήτες παιδικών σταθμών να κρατούν «reserve» θέσεις για γονείς που μέχρι πριν λίγες ώρες δεν είχαν κάποιο αποδεικτικό στα χέρια τους ότι ήταν δικαιούχοι.
Η ΓΣΕΕ απαιτεί την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης από το Αρμόδιο Υπουργείο αλλά και την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α) που διαχειρίζεται το ΕΣΠΑ.
Πρέπει να διερευνηθούν άμεσα οι καταγγελίες και οι πληροφορίες που θέλουν η επιλογή να γίνεται με κριτήριο το επιπρόσθετο του ΕΣΠΑ ποσό, που κάποιοι γονείς είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν «μαύρα».
Για τη Συνομοσπονδία αποτελεί μείζον ζήτημα εάν διαπιστωθεί ότι δίνονται ανέλεγκτα τα χρήματα του ΕΣΠΑ και για τη διερεύνηση του ζητήματος θα απευθυνθεί και στις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μαρινάκης: Αύριο ανακοινώνεται η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό

Ο κατώτατος μισθός από το 2019 και τα 650 ευρώ που ήταν, έχει φθάσει στα …