Άμεσα προσλήψεις από Ινστιτούτο

Νέες προσλήψεις σχεδιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος, σύμφωνα με όσα έχει αναφέρει, κατά τις τελευταίες εβδομάδες, με βάση τις απαντήσεις για το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), σε  κοινοβουλευτικές ερωτήσεις.

Η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού αποτελεί, κατά τον υπουργό Περιβάλλοντος, μέτρο ενίσχυσης του ΙΓΜΕ που παραμένει χωρίς διοίκηση από τον περασμένο Μάιο, έχοντας περιέλθει σε πρωτοφανές οικονομικό αδιέξοδο.

Με στόχο την ενίσχυση του ρόλου του ΙΓΜΕ, ο ΥΠΕΝ σχεδιάζει νέες προσλήψεις, με τους εργαζόμενους στο φορέα να είναι, σήμερα, περίπου 200.

Ωστόσο, σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού EuroGeoSurveys (με μέλη του 37 ευρωπαϊκούς οργανισμούς γεωλογικών ερευνών, μεταξύ των οποίων το ΙΓΜΕ), η στρατηγική του ΙΓΜΕ θα πρέπει να στηριχθεί σε μία ολιγομελή ομάδα ανώτατών και μεσαίων στελεχών, εκπροσώπων του προσωπικού και εξωτερικών συνεργατών.

Η ίδια έρευνα σημειώνει ακόμη ότι υπάρχει πολύ μεγάλη αναλογία προσωπικού που εμπλέκεται σε μη παραγωγικές δραστηριότητες, ενώ θα πρέπει να δοθεί έμφαση στη ανάθεση έργων (για λογαρισμό του ΙΓΜΕ) σε ιδιώτες με στόχο την μείωση κόστους.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δόμνα Μιχαηλίδου: Καμία ανοχή σε όσους καταστρατηγούν την εργατική νομοθεσία

Αυτό δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, από το βήμα της ημερίδας …