Ανήκει η Ελλάδα στις πιο τεμπέλικες χώρες του κόσμου;

 

Επιστήμονες από τις ΗΠΑ δημιούργησαν τον παγκόσμιο χάρτη της... τεμπελιάς, στον οποίο αποτυπώνεται πόσο κινείται μέσα στην ημέρα ο κάθε λαός.

Συγκεντρώνοντας και αναλύοντας δεδομένα από τις φορητές συσκευές 700.000 ανθρώπων, οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Στάνφορντ διαπίστωσαν ότι σε καμία χώρα από αυτές που μελετήθηκαν οι άνθρωποι δεν είναι αρκετά δραστήριοι σωματικά.

Τα δεδομένα που αναλύθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας κάλυπταν λεπτό προς λεπτό 68 εκατομμύρια ημέρες και προέρχονταν από μια δημοφιλή εφαρμογή καταγραφής σωματικής δραστηριότητας ονόματι Argus.

Κατά μέσο όρο, οι συμμετέχοντες έκαναν μόλις 4.961 βήματα ημερησίως, σύμφωνα με το BBC. Από όλες τις υπό μελέτη χώρες, τις καλύτερες επιδόσεις είχε η Κίνα, με 6.189 βήματα ημερησίως κατά μέσο όρο, και τις χειρότερες η Ινδονησία, με 3.513 βήματα ημερησίως.

Σχετικά καλές (σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες) ήταν και οι επιδόσεις της Ιαπωνίας, στα 6.010 βήματα ημερησίως, και της Ισπανίας, στα 5.936 βήματα ημερησίως.

Σημειώνεται από το "onmed" ότι η Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας συνιστά ημερήσια σωματική δραστηριότητα που να φτάνει τα 10.000 βήματα, οπότε ακόμη και οι επιδόσεις των χωρών που χαρακτηρίστηκαν καλές σε σχέση με άλλες βρίσκονται πολύ χαμηλότερα από τα ιδανικά επίπεδα.

Όπως φαίνεται στον παραπάνω χάρτη, η χώρα μας βρίσκεται κάπου στη μέση της κλίμακας, γύρω στα 5.000 βήματα ημερησίως.

Ο Σκοτ Ντελπ, καθηγητής εμβιομηχανικής στο Πανεπιστημίου Στάνφορντ, επισήμανε πως η νέα έρευνα είναι 1.000 φορές μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη έχει γίνει μέχρι τώρα σχετικά με τη σωματική δραστηριότητα.

Τα ευρήματα των επιστημόνων δημοσιεύονται αναλυτικά στην επιθεώρηση Nature.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μαρινάκης προς Τουρκία: Καθαρά για περιβαλλοντικούς σκοπούς τα θαλάσσια πάρκα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε παράλληλα ότι είναι δεδομένη η θέση της ελληνικής κυβέρνησης για συνέχιση …