Στοιχεία-αποκάλυψη για την έκδοση παράνομων επικουρικών

«Παράνομες» επικουρικές συντάξεις και μάλιστα με αναδρομικά 3.070 ευρώ για αιτήσεις συνταξιοδότησης που υποβλήθηκαν μετά την 1/1/2015 έβγαλαν τα Ταμεία, χωρίς να λειτουργεί ο νέος νόμος, την ώρα που περιμένουν στην ουρά 126.022 συνταξιούχοι με αιτήσεις ακόμη και από το 2013!

Η «παρανομία» δεν είναι ότι πήραν σύνταξη πρόσωπα χωρίς να έχουν θεμελιώσει δικαίωμα, αλλά το γεγονός ότι καμία επικουρική με αίτηση και έναρξη συνταξιοδότησης από 1/1/2015 και μετά δεν μπορεί να εκδοθεί γιατί δεν έχει εφαρμοστεί ο νόμος για το πώς θα υπολογίζονται! Μόνη εξαίρεση είναι η σύνταξη λόγω θανάτου, εφόσον όμως ο θανών έπαιρνε επικουρική πριν από το 2015.

Στις επικουρικές που αποκαλύπτει ο «Ε.Τ.» της Κυριακής, οι οποίες βγήκαν χωρίς να υπάρχει νόμος, καμία δεν είναι σύνταξη θανάτου. Αντίθετα είναι όλες συντάξεις γήρατος για τις οποίες η αίτηση για την κύρια σύνταξη υποβλήθηκε μετά την 1/1/2015 και ταυτόχρονα υποβλήθηκε και η αίτηση για επικουρική. Τα ντοκουμέντα που δημοσιεύουμε δείχνουν ότι:

1 Υπάλληλος δήμου στο Νομό Αττικής υπέβαλε αίτηση συνταξιοδότησης στο ΤΕΑΔΥ-Τομέας ΤΑΔΚΥ στις 3/4/2015. Η αίτηση πρωτοκολλήθηκε στις 21/4/2015 από το ΕΤΕΑΕΠ. Η επικουρική σύνταξη πληρώθηκε τον Ιούλιο του 2017 με ημερομηνία έναρξης συνταξιοδότησης 2/4/2015. Το ποσό είναι 384 ευρώ και με τα αναδρομικά 3.070 ευρώ!


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μαρινάκης προς Τουρκία: Καθαρά για περιβαλλοντικούς σκοπούς τα θαλάσσια πάρκα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε παράλληλα ότι είναι δεδομένη η θέση της ελληνικής κυβέρνησης για συνέχιση …