Απαλλαγή ακινήτων από την καταβολή Τέλους Ακίνητης Περιουσίας

Θα απαλλάσσονται εφεξής από την καταβολή του δημοτικού Τέλους Ακίνητης Περιουσίας ακίνητα για τα οποία υφίσταται οποιαδήποτε απαγόρευση χρήσης, σύμφωνα με τον ισχύοντα Πολεοδομικό Σχεδιασμό.

Συγκεκριμένα με το άρθρο 60 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τους ΟΤΑ, απαλλάσσονται από την καταβολή ΤΑΠ ακίνητα που φέρουν ρυμοτομικό βάρους, τελούν υπό ρυμοτομική απαλλοτρίωση, δέσμευση για κοινωφελή ή κοινόχρηστο σκοπό, ή για λόγους προστασίας μνημείων και αρχαιοτήτων, ιδίως αρχαιολογική δέσμευση για ανασκαφές, κήρυξη αρχαιολογικού χώρου, καθώς και για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος, που έχει επιβληθεί από φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, αποκλειστικά κατά το μέρος για το οποίο υφίσταται η ως άνω απαγόρευση.

Οι βεβαιωμένες οφειλές από ΤΑΠ που έχει επιβληθεί διαγράφονται, «κατά το μέρος στο οποίο υφίσταται η ως άνω απαγόρευση, κατόπιν διαπιστωτικής απόφασης του οικείου δημοτικού συμβουλίου.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Γ. Οικονόμου στον ΣΚΑΪ 100,3: Κομβική για τις συλλήψεις η απόφαση για τις 400 προσαγωγές

Ο Βουλευτής ΝΔ, Γιάννης Οικονόμου, τόνισε ότι κομβικής σημασίας για τις χθεσινές συλλήψεις για τη …