Δ.Καραγεωργόπουλος: To συγγνώμη στoν τουρίστα που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού(VIDEO)

Αρχική Ενημέρωση 12.15

"Ένα μεγάλο συγγνώμη στην οικογένεια του άτυχου Ελληνοαυστραλού τουρίστα, ο οποίος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού κουκουλοφόρων χθες στο κέντρο της Αθήνας. Μία τέτοια ενέργεια, ουδεμία σχέση έχει με το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους στο εμπόριο, οι οποίοι δίνουν τη δική τους μάχη ενάντια στη βαρβαρότητα των μνημονίων, των πολιτικών λιτότητας, της πλήρους απελευθέρωσης της αγοράς εργασίας, του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές.
Οι θύτες αυτής της βάρβαρης πράξης μόνο ως κοινοί προβοκάτορες μπορούν να χαρακτηριστούν και δεν έχουν θέση ανάμεσά μας.
Η εργατική τάξη που καθημερινά ματώνει από τα προβλήματα που της έχουν δημιουργήσει κυβέρνηση και δανειστές, αγωνίζεται με αξιοπρέπεια και χωρίς κουκούλες, είναι η πραγματική εικόνα. Η άλλη εικόνα, αυτή της κουκούλας, των ξυλοδαρμών και γενικότερα των βίαιων πράξεων είναι εικόνα που μόνο θλίψη, θυμηδία και αποτροπιασμό προκαλεί σε όλους μας.
Εύχομαι περαστικά στον άτυχο ομογενή και την οικογένεια του. Και θέλω να τους στείλω το εξής μήνυμα: Η Ελλάδα είναι μια φιλόξενη χώρα, το ίδιο και Έλληνες εργαζόμενοι. Κανένα μεμονωμένο περιστατικό δεν είναι ικανό να αμαυρώσει μια ασφαλή και φιλόξενη χώρα. Τους καλώ να ξαναέρθουν στη χώρα μας και υπόσχομαι να τους κάνω το τραπέζι και εκεί πραγματικά θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε εμπειρίες και συγκρίσεις για διαφορά ζητήματα, ανάμεσα τους και συγκρίσεις ανάμεσα στα δυο συστήματα προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων, το Ελληνικό και το Αυστραλιανό.

Νεότερη Ενημέρωση 15.31

Εντωμεταξύ και η ΓΣΕΕ καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση και τον ξυλοδαρμό του Ελληνοαυστραλού τουρίστα στην Ερμού, από «γνωστούς αγνώστους» ανεγκέφαλους, την ημέρα της μεγάλης κινητοποίησης των εργαζομένων κατά του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές.
Τέτοιου είδους απαράδεκτες τακτικές, έχουν ξεκάθαρο στόχο που δεν είναι άλλος από το να αμαυρώσουν τον αγώνα των εργαζομένων και δεν έχουν καμία σχέση με το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, που διαδηλώνει, απαιτεί και αγωνίζεται ειρηνικά.
Η εργατική τάξη καθημερινά σηκώνει στις πλάτες της τα βάρη των μνημονίων, αγωνίζεται με αξιοπρέπεια και χωρίς κουκούλες. Η εικόνα της κουκούλας, των ξυλοδαρμών και γενικότερα των βίαιων πράξεων, είναι εικόνα που μόνο θλίψη και αποτροπιασμό προκαλεί σε όλους.
Η απερίφραστη καταδίκη τέτοιων ενεργειών, που συνήθως γίνονται μετά τη λήξη απεργιών και διαδηλώσεων, με εμφανή τον αποπροσανατολιστικό τους στόχο, είναι δεδομένη για τη Συνομοσπονδία.
Η Ελλάδα είναι μια φιλόξενη και ασφαλής χώρα και οι υπαίτιοι αυτής της βάρβαρης πράξης μόνον ως κοινοί προβοκάτορες μπορεί να χαρακτηριστούν και δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega

Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega   Στην …