Οι εξαγγελίες Τσίπρα για μπλοκάκια, απλήρωτους και ανεργία

Την επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για όσους εργοδότες μετατρέψουν σε μισθωτούς, εργαζόμενους που έχουν με μπλοκάκι, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, στην επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα  στο υπουργείο Εργασίας.

Ειδική αναφορά έγινε για τους εγκλωβισμένους εργαζόμενους, για όσους δηλαδή είναι επί μήνες απλήρωτοι και δεν μπορούν να λάβουν επίδομα ανεργίας.

Ο κ Τσίπρας ανέφερε ότι σχεδιάζεται πρόγραμμα με κατάρτιση γι αυτή την ειδική ομάδα εργαζομένων που θα οδηγείται σε πιθανή αλλαγή επαγγέλματος είτε σε αυτοαπασχόληση.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί με κονδύλια του ΕΣΠΑ, ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ και θα αφορά περίπου 50.οοο εργαζόμενους.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη μείωση της ανεργίας κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες στα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι «αυτό είναι ό,τι εμείς ορίζουμε επιτυχία και όχι το υποτιθέμενο success story των προηγούμενων κυβερνήσεων»

Παραδέχθηκε βέβαια ότι η ανεργία παραμένει ιδιαίτερα υψηλή αλλά -όπως είπε- εάν συνεχιστεί η οικονομική ανάπτυξη, τότε θα μπορούμε να έχουμε σταθερή μείωση του ποσοστού ανεργίας στο εξής.

Ειδικότερα εκτίμησε πως η αποκλιμάκωση θα είναι 2,5 μονάδες ετησίως εκτιμώντας ρυθμούς ανάπτυξης 2% και άνω, τουλάχιστον για το τρέχον έτος.

Σε ότι αφορά στα προγράμματα απασχόλησης, ο πρωθυπουργός είπε ότι οι ωφελούμενοι θα ξεπεράσουν τους 120.000, αθροιστικά, στο πρώτο και δεύτερο εξάμηνο.

Έμμεση αναφορά έγινε σύμφωνα με το "documentonews.gr" και για την χρονική περίοδο των εκλογών μιας και ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «θα κριθούμε σε δύο χρόνια, όταν θα γίνει αποτίμηση του κυβερνητικού έργου. Είμαστε στη μέση του δρόμου αλλά έχουμε αρχίσει να βλέπουμε ξέφωτο. Προτεραιότητά μας παραμένει η στήριξη και η ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους».


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φάμελλος: Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή

Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή, ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ …