Η Google αλλάζει και πάλι

Την ανανέωση της εφαρμογής αναζήτησης στα κινητά τηλέφωνα, για να συμπεριλάβει μια εξατομικευμένη ροή συνδέσμων σχετικά με τα χόμπι, τα ταξίδια, τα αθλήματα και άλλα θέματα, μια κίνηση που θέτει την εταιρεία αναζήτησης σε πιο άμεσο ανταγωνισμό με κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook, ανακοίνωσε η Google.

Η Google, η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο που υπάγεται στον όμιλο Alphabet Inc, δήλωσε ότι οι αλλαγές θα αρχίσουν να κυκλοφορούν στις Ηνωμένες Πολιτείες την Τετάρτη και σε άλλες χώρες τις ερχόμενες εβδομάδες, όπως αναφέρει το Reuters.

Η αλλαγή αποκαλείται «Google Feed», ένα όνομα που μπορεί να δημιουργήσει συγκρίσεις με το «News Feed» του Facebook, μια λειτουργία στο Facebook που χρησιμοποιείται για την περιήγηση ενημερώσεων από φίλους, οικογένειες και άλλες πηγές.

Ωστόσο, η Google δήλωσε ότι δεν προσπάθησε να αντιγράψει τη Facebook Inc, το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο. Αντ ‘αυτού, η εταιρεία δήλωσε ότι θέλει να δημιουργήσει μια άλλη θέση για την ροή σχετικών αποτελεσμάτων αναζήτησης.

«Αυτό το feed είναι πραγματικά για τα ενδιαφέροντά σας … Δεν είναι πραγματικά για το τι ενδιαφέρει τους φίλους σας», ανέφερε ο Ben Gomes, αντιπρόεδρος της μηχανικής της Google, σε μια ενημέρωση με δημοσιογράφους.

Οι τυπικές ενημερώσεις ενδέχεται να περιλαμβάνουν έναν σύνδεσμο προς έναν ιστότοπο με συμβουλές για ένα επερχόμενο σημείο διακοπών ή έναν σύνδεσμο προς μια σελίδα σχετικά με ποδηλασία ή άλλο χόμπι, ανέφερε η εταιρεία.

Το Facebook και η Google αγωνίζονται για την προσοχή σε απευθείας σύνδεση και κατ ‘επέκταση, για διαφημιστικά έσοδα με βάση αυτά τα μάτια. Οι δύο εταιρείες της Silicon Valley αναμένεται να πάρουν περίπου το 50% των συνολικών δαπανών διαφήμισης μέσω διαδικτύου το 2018, σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία eMarketer.

Δεν υπήρχαν άμεσα σχέδια για να συμπεριληφθεί η διαφήμιση στο Google Feed, δήλωσε ο Gomes.

Η Google Feed θα προτείνει συνδέσμους βασισμένους στο ιστορικό αναζήτησης του χρήστη Google καθώς και δεδομένα από άλλες υπηρεσίες της Google, όπως το YouTube, το Gmail και το Ημερολόγιο Google, ανέφερε η εταιρεία.

«Εκτός από την τοποθέτηση του Google Feed σε εφαρμογές για κινητά, η εταιρεία εξετάζει την προσάρτηση σε προγράμματα περιήγησης ιστού με κάποια μορφή», δήλωσε ο Shashi Thakur, ένας δεύτερος αντιπρόεδρος της Google για μηχανική, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δημοσκόπηση της Prorata για την τηλεόραση του Attica

Νέα δημοσκόπηση της Prorata, για την τηλεόραση ATTICA TV Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές …