Ο αγώνας συνεχίζεται "Κυριακή Κλειστά! Δεν Ψωνίζω - Δε Δουλεύω!"

Η ΓΣΕΕ και η ΕΕΚΕ, σε απόλυτη σύμπλευση με τις Συνομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα αλλά και τα Παραρτήματα της Ένωσης, κατέβαλαν συντονισμένη προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών και κατ΄επέκταση των καταναλωτών, μέσω δελτίων τύπου, παρουσιάζοντας την πλούσια επιχειρηματολογία τους κατά της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές. Βαρύτητα φυσικά δόθηκε στην υπενθύμιση της δύναμης που θέλοντας και μη έχει κάθε καταναλωτής στα χέρια του, μέσω των επιλογών που κάνει και των αποφάσεων που λαμβάνει.

Αυτός έχει τον τελευταίο λόγο και ως εκ τούτου είναι εκείνος που μπορεί να βάλει φρένο στην έμμεση καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων, στο επικείμενο λουκέτο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στην απόλυτη επικράτηση των μεγάλων εμπορικών κέντρων στην αγορά, εξαλείφοντας κάθε έννοια υγιούς ανταγωνισμού.

Η δράση έτυχε τεράστιας ανταπόκρισης, όχι μόνο από καταναλωτές οι οποίοι επικοινώνησαν μαζί μας ζητώντας περαιτέρω πληροφορίες ή εκφράζοντας την υποστήριξή τους αλλά και από καταστηματάρχες, οι οποίοι έσπευσαν να ενθαρρύνουν τη δράση και να σταθούν στο πλευρό μας.

Στον αγώνα αυτό για τη διατήρηση της ισορροπίας στην αγορά και τη διαφύλαξη των εργασιακών δικαιωμάτων, είναι φανερό ότι δεν είμαστε μόνοι, αλλά έχουμε δίπλα μας μεγάλο μέρος της κοινωνίας, που αναζητά την ευκαιρία να συσπειρωθεί εκφράζοντας όχι μόνο ατομικά αλλά και συλλογικά τη άρνησή του να δεχθεί αποφάσεις που θίγουν άμεσα τα συμφέροντά του ή «ανοίγουν το δρόμο» προς τη μελλοντική διακύβευσή τους.

Η ΓΣΕΕ και η ΕΕΚΕ εκφράζουν την πάγια εναντίωσή τους στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, ήδη από το 2012 μέχρι και σήμερα, καθώς η εκάστοτε Κυβέρνηση, με την ψήφιση νομοθετημάτων επιδιώκει τη σταδιακή κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Μένοντας πιστοί στις θέσεις αυτές, εκφράζουμε για πολλοστή φορά την αντίθεσή μας για το νέο νόμο, ο οποίος μεταξύ άλλων διευρύνει τη λειτουργία των καταστημάτων στις τουριστικές περιοχές, 32 Κυριακές το χρόνο.

Όλο αυτό το διάστημα, η ΓΣΕΕ κατέβαλε σημαντικές προσπάθειες στην κατεύθυνση αναχαίτισης των μέτρων αυτών, με την εξαγγελία απεργιακών κινητοποιήσεων - Πανελλαδικών στάσεων εργασίας - Συλλαλητηρίων διαμαρτυρίας και την ταυτόχρονη στήριξη με όλα τα μέσα του αγώνα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων και κάθε άλλου -εμπλεκόμενου με το εμπόριο - φορέα που αντέδρασε δυναμικά.

Η ΕΕΚΕ έδωσε από την πλευρά της δυναμικό παρόν με τη συμμετοχή της σε συναντήσεις και διαβουλεύσεις φορέων που συγκάλεσε η Περιφέρεια, με επιστολές και υποβολή προτάσεων στους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης αλλά και με ενημερωτικά δελτία τύπου.

Θα συνεχίσουμε αταλάντευτοι τον αγώνα αυτό, απαιτώντας από την Κυβέρνηση να πάρει πίσω το καταστροφικό αυτό μέτρο που οδηγεί στην εξόντωση των εργαζομένων και στην οικονομική καταστροφή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Κυριακή Κλειστά! Δεν Ψωνίζω - Δε Δουλεύω!


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων

ΥΠΕΘΟ και ΑΑΔΕ: Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής λόγω ειδικής τραπεζικής αργίας Ενημερώνουμε τους φορολογουμένους ότι, βάσει …