Δ. Καραγεωργόπουλος: "Συνδικαλιστές εργοστασίου παρέμειναν στο "pay roll" και μετά το κλείσιμό του"

18 χρόνια κλειστό το εργοστάσιο, απολύθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι και...κάποιοι "συνδικαλιστές" παρέμειναν στο pay roll (μισθοδοσία) της πολυεθνικής μέχρι συνταξιοδοτήσεως.
Μέχρι πριν από μερικά χρόνια πληρώνονταν κανονικά χωρίς ίχνος ντροπής απέναντι στους υπόλοιπους (απολυμένους) συναδέλφους τους. Πρωτοστάτησε δε σε αυτό το έγκλημα...το πρόσωπο που είχε επιφορτιστεί με την προεδρία του επιχειρησιακού σωματείου.
Σήμερα, ορισμένα από αυτά τα πρόσωπα, χωρίς να κατέχουν κανένα συνδικαλιστικό αξίωμα, περιθωριοποιημένα και απομονωμένα από την εργατική τάξη της πόλης, με μοναδικό τους "στήριγμα" τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ...έχουν το θράσος και επιτίθενται σε όλους εμάς που δίνουμε τη μάχη της επιβίωσης. Που βιώνουμε τα αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών, απλήρωτοι και επισφαλείς στον εργασιακό μας χώρο.
Το έγκλημά μας; Δεν δεχθήκαμε να ικανοποιήσουμε την αντιδημοκρατική και παράλογη απαίτησή τους...να "διορίσουμε" στην προεδρία και στο προεδρείο του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων συγγενικά τους πρόσωπα.
Το πάλεψαν δυνατά θα έλεγα. Μας απείλησαν με τόνους λάσπης και διαπόμπευση. Το έκαναν πράξη. Δεν πέρασε και εν συνέχεια προσέφυγαν στα δικαστήρια για να διορίσουν προσωρινή διοίκηση με τα συγγενικά τους πρόσωπα. Και πάλι δεν πέτυχαν το στόχο τους και ηττήθηκαν παταγωδώς στα δικαστήρια. Αυτό τους "πείσμωσε" περισσότερο και με τραμπούκικες ενέργειες επιχείρησαν να αποτρέψουν τις εκλογές του Συλλόγου. Δεν τα κατάφεραν και πάλι. Κατέθεσαν ψηφοδέλτιο απαρτιζόμενο από 3 συγγενικά τους πρόσωπα και το απέσυραν μισή ώρα αργότερα...για προφανείς λόγους...
Στις εκλογές που ακολούθησαν, λάσπωναν, δυσφημούσαν, έβριζαν, απέτρεπαν, παρεμπόδιζαν. Και πάλι οι εργαζόμενοι τους γύρισαν την πλάτη και ανέδειξαν διοίκηση.
Σήμερα, μερικά χρόνια μετά, συνεχίζουν να συκοφαντούν, να βρίζουν, να λασπώνουν. Ήδη ο στόχος επιτευχθεί μερικώς. Το ένα εκ των συγγενικών τους προσώπων..."διορίστηκε" συνδικαλιστής στη διοίκηση άλλου συλλόγου - μέλους του Εργατικού Κέντρου Πάτρας. Είχε προηγηθεί όμως μια αποτυχημένη προσπάθεια να εκλεγεί με την αξία του στις εκλογές άλλου επιχειρησιακού σωματείου, γνωστής πολυεθνικής στην οποία προσφάτως προσελήφθη...με την (κομματική) αξία του...
Και τώρα που ο πρώτος στόχος επετεύχθη...επιστροφή στον πόλεμο λάσπης εναντίον του προέδρου του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων...είπαμε...απομένουν κι άλλα συγγενικά πρόσωπα για "διορισμό" στα συνδικάτα...
#Η_Ελπιδα_Πεθανε


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Περιοχές με τοπικές βροχές την Πέμπτη 28.3.2024

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, …