Στον αέρα και φέτος οι σχολικές καθαρίστριες! Ένα μήνα πριν ανοίξουν τα σχολεία

Η μη μέχρι στιγμής ανανέωση των συμβάσεων των σχολικών καθαριστριών, λόγω της καθυστέρησης και φέτος της  υπογραφής της Υπουργικής απόφασης, εκφράζουν από κοινού το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και στο Σωματείο Καθαριστριών Ν. Ηρακλείου, με το πρώτο να εκδίδει την ακόλουθη ανακοίνωση, καταγγέλλοντας τα δεδομένα και καλώντας το υπουργείο να τρέξει να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου:

"Καλούμε το Υπουργείο και ενώ βρισκόμαστε ένα μήνα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς να προχωρήσει άμεσα στην υπογραφή των παραπάνω συμβάσεων, έτσι ώστε να μην δούμε για άλλη μια φορά τα φαινόμενα των προηγούμενων ετών, όπου σχολικές καθαρίστριες εργάζονταν χωρίς να έχουν υπογράψει σύμβαση, η ακόμα χειρότερα σχολεία να μετατρέπονται σε υγειονομικές βόμβες.

Οι συμβασιούχες εργαζόμενες που ανέρχονται στις 9.000 εργάζονται επί δεκαετίες στην καθαριότητα των σχολείων βιώνοντας κάθε χρόνο την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια. Εργαζόμενες που έχουν βαπτιστεί εργολάβοι, χωρίς δώρα, επιδόματα, τριετίες ,δικαίωμα αδείας και παρά ταύτα αντιμετωπίζουν την ζωή με αξιοπρέπεια, έχοντας δουλέψει πολλές φορές εθελοντικά για την υγεία των παιδιών μας.

Ικανοποίηση προκαλεί το αποτέλεσμα του αγώνα για τις συναδελφισσες που κατάφεραν να κερδίσουν το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και αυτές που αγωνίστηκαν για να μονιμοποιηθούν δουλεύοντας και οι ίδιες πολλά χρόνια σε καθεστώς ομηρίας.

Είναι επιτακτική ανάγκη να δοθεί άμεσα οριστική λύση των χιλιάδων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείας ανάγκες με μόνιμη, σταθερή εργασία, πλήρη εργασιακά δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς."


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες και στην Αττική

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού …