Η απόλυτη καταστροφή-Κάηκε το 8% της έκτασης των Κυθήρων(ΦΩΤΟ)

«Έχουν καταστραφεί γύρω στις 20.000 στρέμματα. Το νησί είναι 280.000 στρέμματα, κάηκε περίπου το 8% της έκτασης των Κυθήρων. Η οικολογική καταστροφή είναι πάρα πολύ μεγάλη», ανέφερε η κ. Γεννιά στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm», επισημαίνοντας ότι προτεραιότητα την επόμενη μέρα της πυρκαγιάς είναι «οι άνθρωποι να αποζημιωθούν, να μπορέσει η κυβέρνηση να απαλύνει τον πόνο αυτών των ανθρώπων, γιατί έχουν καταστραφεί οι ελιές τους, τα μελίσσια τους, αλλά και κάποια ζώα».

Η βουλευτής διευκρίνισε ότι κλιμάκιο μηχανικών από την Περιφέρεια Αττικής ξεκινά από σήμερα την καταγραφή των ζημιών, ενώ εκτίμησε πως η αποδοχή της εισήγησης να κηρυχθεί το νησί σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης για διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών «δίνει αρκετές ελαφρύνσεις στο νησί και στους κατοίκους».

Η κ. Γεννιά διαβεβαίωσε, πάντως, ότι «οι περιοχές τις οποίες χτύπησε η φωτιά είναι αρκετά προσδιορισμένες και μεμονωμένες και αν έλθετε στο νησί των Κυθήρων θα διαπιστώσετε ότι δεν έχει επηρεαστεί η ζωή και ο τουρισμός».


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πάνω από 830 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός- Από πότε θα ισχύσει

Σε κάθε περίπτωση, το καθαρό ποσό, είναι πολύ μικρότερο. Πάνω από 830 ευρώ μεικτά θα …