Πλήττει την Ελλάδα ο «Εωσφόρος» - Καύσωνας διαρκείας και μελτέμι

Ο «Εωσφόρος» ήρθε για να μείνει, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες τρεις ημέρες, δοκιμάζοντας την υπομονή και τον αντοχή μας. Εκτός από τα 40αρια, την εμφάνιση του θα κάνει και το ισχυρό μελτέμι, το οποίο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς ευνοεί τις πυρκαγιές αλλά και τις αναζωπυρώσεις.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΥ ΤΟΥ STAR, MΑΝΩΛΗ ΑΝΑΝΔΡΑΝΙΣΤΑΚΗ:

Για το επόμενο τριήμερο περιμένουμε ενίσχυση των βοριάδων στο Αιγαίο. Η ένταση τους Τετάρτη-Πέμπτη και Παρασκευή θα φτάνει τα 6 πιθανώς για λίγο την Πέμπτη στις Κυκλάδες και τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα υποχωρήσει λίγο.

Στα ανατολικά ηπειρωτικά θα φτάσει τους 37, στα βόρεια τους 38, ενώ στο Ιόνιο και στην Δυτική Ελλάδα θα έχουμε και πάλι 40 βαθμούς και τις τρεις ημέρες.

Στα νησιά του Αιγαίου, η θερμοκρασία θα είναι σαφώς μικρότερη. Το Σάββατο αρχίζει η αλλαγή του καιρού, η οποία θα γίνει αισθητή μόνο στα νησιά του Ιονίου.

Αντίθετα στην υπόλοιπη χώρα θα εξασθενήσει το μελτέμι με αποτέλεσμα να ανέβει και πάλι η θερμοκρασία, αγγίζοντας στα ηπειρωτικά και τους 40 βαθμούς. Για ουσιαστική έξοδο από αυτόν τον καύσωνα θα πρέπει να περιμένουμε έως ην Κυριακή και για την ακρίβεια από την Δευτέρα και μετά.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ:  Το πιο σύντομο ανέκδοτο το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Μητσοτάκη

Την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας μεταξύ …