Κατάντια του Ναυπηγείου Νεώριο Σύρου-Το ιστορικότερο της χώρας μας!

Να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να δώσει άμεσα λύση για το Νεώριο, ζητά με επιστολή του προς τον Υφυπουργό Οικονομίας, το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων, αφήνοντας αιχμές κατά του Ταβουλάρη και πολλών άλλων....

Η επιστολή:

"Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κυκλάδων, οι εργαζόμενοι και ο λαός της Σύρου βλέπουν και δεν πιστεύουν στα μάτια τους, την κατάντια του Ιστορικότερου Ναυπηγείου της χώρας μας το Νεώριο Σύρου.

Το ναυπηγείο που είναι το καμάρι της Σύρου και του Αιγαίου, το ναυπηγείο που δεκαετίες τώρα στηρίζει την οικονομία και την ανάπτυξη του Νησιού να είναι σε κατάσταση πλήρους αποσύνθεσης, κατάσταση που και ο πιο απαισιόδοξος δεν θα φανταζόταν την καταστροφή στην οποία το οδήγησε ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΤΑΒΟΥΛΑΡΗΣ.

Το Νεώριο χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, χωρίς εργαζόμενους, απαξιωμένο και κατεστραμμένο, οι εργαζόμενοι απλήρωτοι για πάνω από από 18 μήνες έχουν περιέλθει σε κατάσταση εξαθλίωσης, η οικονομία της Σύρου παρά την τουριστική περίοδο που διανύουμε είναι σε κατάσταση κατάρρευσης.

Κύριος υπεύθυνος για αυτή την κατάσταση είναι ο εγκέφαλος και μεγαλομέτοχος του “ΟΜΙΛΟΥ” ο κύριος Ταβουλάρης και ο γιος του.

Χρόνια τώρα υπονομεύουν το Νεώριο, το Νεώριο που είναι το μοναδικό Ναυπηγείο που δεν ζει σε βάρος του Κράτους και του Ελληνικού λαού.

Αφού λοιπόν το καταχρέωσαν με διάφορους τρόπους, έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο διάλυσης του με στόχο να βρούνε κανένα δήθεν επενδυτή να βάλει κάποια χρήματα και να το μετατρέψει σε MARINA ο άλλος εγκέφαλος Γιάννης Ταβουλάρης.

Βέβαια σε αυτά τους τα σχέδια συνέβαλαν κάποιοι τοπικοί φορείς και η προηγούμενη Διοίκηση του Σωματείου η οποία θα λογοδοτήσει για το κακό που έκανε στους εργαζόμενους, στο Ναυπηγείο και τη Σύρο.

Ευτυχώς που οι εργαζόμενοι αντιλήφθηκαν τα σχέδια τους και τους καθαίρεσαν.

Κύριε Υπουργέ ,

Επειδή η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι, δεν έχει προηγούμενο επειδή δεν βλέπουμε να συγκινείται κανείς μιας και κανένας από αυτούς δεν πεινάει, δεν έχει να πληρώσει το ρεύμα, το τηλέφωνο κλπ, δεν ανακαλεί από τις σπουδές το παιδί του, δεν στήνεται σε συσσίτια, είμαστε υποχρεωμένοι σαν Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο να υπερασπιστούμε και να αποτρέψουμε τα σχέδια διάλυσης του Νεωρίου.

Ο κ. Ταβουλάρης είναι ο νεκροθάφτης της Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας της Ελλάδος. Είναι αυτός που με προσφυγή του στην Ευρωπαϊκή ‘Ένωση έκλεισε το μεγαλύτερο Ναυπηγείο της Μεσογείου, τον Σκαραμαγκά με απώτερο στόχο να περιέλθει σε αυτόν.

Το 1994 το Ελληνικό Κράτος του έδωσε το Ναυπηγείο της Σύρου έναντι μικρότατου τιμήματος, συντηρημένο, επισκευασμένο, έτοιμο να λειτουργήσει και να απογειωθεί. Μαζί με το Ναυπηγείο δόθηκε και αμύθητη περιουσία από ακίνητα εκτός Νεωρίου που θα αποτελούσαν δήθεν αντίβαρο σε ενδεχόμενη κρίση.

Αυτή την περιουσία αφού την διαχώρισαν και έφτιαξαν άλλη εταιρεία, έγινε φύλλο και φτερό. Παρέλαβε δηλαδή ο κύριος Ταβουλάρης χρυσό και παραδίδει κάρβουνο αφού και τα δύο Ναυπηγεία Ελευσίνας και Νεωρίου είναι υπερχρεωμένα παρά τα Δισ. ευρώ που πήρε από αναθέσεις του Πολεμικού Ναυτικού.

Αυτός ο μεγάλος επενδυτής και ο γιος του που έχουν ένα χέρι απλωμένο στα ταμεία του Κράτους, ζητάει συνεχώς χρήματα εφευρίσκοντας συνεχώς τρόπους να απομυζά τα ταμεία του Ελληνικού Κράτους.

Αυτοί λοιπόν οι επενδυτές “επαίτες” σήμερα βάζουν εμπόδια στην εξεύρεση λύσης του Νεωρίου.

Δύο χρόνια έλεγαν ψέμματα ότι δήθεν υπάρχει επενδυτής. Τα παιδιά του στη Σύρο δηλαδή κάποιοι από την παλιά Διοίκηση υπονόμευαν το Ναυπηγείο με διάφορους τρόπους ώστε να απαξιωθεί και να πραγματοποιήσει ευκολότερα τα σχέδια του.

Τώρα που υπάρχουν επενδυτές πραγματικοί με συγκεκριμένες προτάσεις εξόφλησης όλων των δεδουλευμένων που οφείλει ο κ. Ταβουλάρης στους εργαζόμενους , στους συνταξιούχους και στην τοπική αγορά της Σύρου

για ανασύνταξη, επισκευή και επαναλειτουργία του Νεωρίου σαν Ναυπηγοεπισκευαστική μονάδα με σχέδιο απασχόλησης εκατοντάδων θέσεων εργασίας επιχειρεί και πάλι να θολώσει τα νερά εφευρίσκοντας δήθεν επενδυτές προκειμένου να κωλυσιεργήσει και

να εμποδίσει τους πραγματικά ενδιαφερόμενους και να τους κάνει να αποχωρήσουν.

Απορούμε κύριε υπουργέ πως η Κυβέρνηση ή κάποιοι κύκλοι αυτής συζητούν και προωθούν αυτούς που διέλυσαν τα Ναυπηγεία της Ελλάδας, που χρωστάνε εκατοντάδες εκατομμύρια στο Δημόσιο, και αποδεδειγμένα από την μέχρι σήμερα διαλυτική πορεία τους δεν έχουν δυνατότητα για κάτι καλύτερο.

Κύριε Υπουργέ,

επειδή υπάρχει λύση και η λύση είναι στα χέρια της Κυβέρνησης αφού ο κύριος πιστωτής είναι το Δημόσιο παρακάμψετε την οικογένεια Ταβουλάρη και προχωρήστε άμεσα σε λύση.

Δηλαδή να πληρωθούν οι δεκάδες χιλιάδες ευρώ που οφείλει ο κ. Ταβουλάρης στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους, και στην τοπική αγορά, να επισκευαστεί το Ναυπηγείο, να επαναλειτουργήσει στην μορφή που μέχρι σήμερα λειτουργούσε και να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας όπως περιγράφεται σε επίσημη θέση επενδυτή.

Το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων οφείλει να σας ενημερώσει ότι ήδη στη Σύρο, στους εργαζόμενους και στον λαό της αρχίζει να ωριμάζει η ιδέα του αγώνα.

Ήλθε η ώρα πλέον η Σύρος να ξαναζήσει τους αγώνες όπως στις αρχές της δεκαετίας του 1990 όταν και τότε επιχείρησαν τη διάλυση του Νεωρίου.

Είμαστε έτοιμοι να καλέσουμε Πανσυριανή κινητοποίηση για να υπερασπιστούμε το ψωμί μας και το μέλλον του Ναυπηγείου.

Δεν θα αφήσουμε κανένα ανίκανο ανεύθυνο και ψεύτη να παίξει με τις τύχες μας και το μέλλον του νησιού μας. Έχει δείξει η Σύρος πως αγωνίζεται για να υπερασπιστεί την ύπαρξη της και αυτό θα γίνει και τώρα, αν για οποιοδήποτε λόγο δεν προχωρήσει η Κυβέρνηση και οι όποιοι αρμόδιοι σε άμεση λύση με τον πραγματικό επενδυτή.

Καλούμε τους Κυβερνητικούς Βουλευτές του Νομού που μέχρι σήμερα δεν έχουν προσφέρει τίποτα και έχουν συμβάλει με την στάση τους στα σχέδια υπονόμευσης του Νεωρίου από τον κ. Ταβουλάρη.

Τους καλούμε να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να συνταχθούν με το Εργατικό Κέντρο, τους εργαζόμενους και το λαό της Σύρου, και να απαιτήσουν άμεση λύση όπως την διεκδικούμε.

Κλείνοντας κύριε υπουργέ σας καλούμε να παρέμβετε να ξεπεραστούν οι “διάφοροι” που κωλυσιεργούν και να δοθεί άμεση λύση γιατί η εξαθλίωση θολώνει τα μυαλά και αυτό δεν ωφελεί κανέναν.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι δεν θα περάσει κανένας ¨επενδυτής” που δεν θα εξασφαλίζει την εξόφληση των οφειλομένων από τον κ. Ταβουλάρη στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και την τοπική αγορά της Σύρου.

Κύριε Υπουργέ,

Η κατάσταση επιβάλει άμεσες ενέργειες και πρωτοβουλίες ώστε να ολοκληρωθεί άμεσα ή μεταβίβαση και επαναλειτουργία του Νεωριου από νέο ιδιοκτήτη, ώστε να σταματήσουν εδώ οι παρενέργειες του ολοκαυτώματος που δημιούργησε ο κύριος Ταβουλαρης. Μεταξύ των παρενεργειών είναι και η συνεχόμενη αύξηση των χρεών προς το Δημόσιο, που θα χρησιμοποιηθεί από κάποιους κακοπροαίρετους ανασταλτικά προς την άμεση ενεργοποίηση της επαναλειτουργίας του Νεωριου.

Περιμένουμε άμεσα αποτελέσματα. Ζητάμε άμεσα ραντεβού μαζί σας και με όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία."

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φάμελλος: Όλα τα σκάνδαλα δείχνουν τον κ. Μητσοτάκη - Οργανωμένος μηχανισμός της ΝΔ παραβιάζει το κράτος δίκαιου

Συνυποβάλλαμε την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση γιατί έχουμε ως θέση αρχής τη συνεργασία των …