ΔΩΡΕΑΝ παροχή Ιντέρνετ

Στην παροχή δημόσιας επιχορήγησης (100%) στους μόνιμους κατοίκους για την απόκτηση ή διατήρηση κινητής (mobile) ή δορυφορικής ευρυζωνικής σύνδεσης στο διαδίκτυο, 47 απομακρυσμένων νησιών, αφορά η δράση «Παροχή δωρεάν ευρυζωνικής σύνδεσης στους μόνιμους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών της Ελλάδας», αρκεί να πληρούν το εισοδηματικό κριτήριο που έχει τεθεί.

Το εισοδηματικό κριτήριο για την υπαγωγή στη δράση διαμορφώνεται στα ακόλουθα ποσά:

  • α) ως 12.000 ευρώ για άγαμους (ετήσιο ατομικό εισόδημα).
  • β) ως 22.000 ευρώ για έγγαμους (συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα).

Η δράση του υπουργείου ΨΗΠΤΕ αφορά στα νησιά:

Αντικύθηρα, Αγαθονήσι, Αρκοί, Αστυπάλαια, Γυαλί, Καλόλιμνος, Κάσος, Λειψοί, Μάραθος, Μεγίστη (Καστελόριζο), Νίσυρος, Πάτμος, Πλάτη, Σαρία, Σύμη, Τέλενδος, Τήλος, Φαρμακονήσι, Χάλκη, Ψέριμος, Σαμοθράκη, Αντίπαξοι, Ερεικούσσα, Μαθράκι, Οθωνοί, Παξοί, Ανάφη, Αμοργός, Δονούσα, Ηρακλειά, Θηρασιά, Ίος, Κίμωλος, Κουφονήσια, Πολύαιγος, Σίκινος, Σχοινούσσα, Φολέγανδρος, Άγιος Ευστράτιος, Άγιος Μηνάς, Θύμαινα, Σαμιοπούλα, Φούρνοι Κορσεών, Γαύδος, Αντίψαρα, Οινούσσες και Ψαρά.

Ο εκτιμώμενος αριθμός των δικαιούχων νοικοκυριών που θα λάβουν επιχορήγηση ανέρχεται σε 15.000. Το ποσό της δημόσιας επιχορήγησης ανέρχεται στα 120 ευρώ ανά έτος, θα χορηγείται για δύο έτη, με δυνατότητα χρησιμοποίησης μόνο μία φορά και θα παρέχει τη δυνατότητα ενεργοποίησης μίας μόνο κινητής (mobile) ή δορυφορικής ευρυζωνικής σύνδεσης.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου ΨΗΠΤΕ που επικαλέιται το "aftodioikisi.gr", οι βασικοί στόχοι της δράσης είναι:

η ενίσχυση της νησιωτικότητας, η στήριξη των μόνιμων κατοίκων που ζουν και δραστηριοποιούνται στα νησιά της παραμεθορίου, η αύξηση της διείσδυσης της ευρυζωνικότητας στη χώρα μας με διάδοση της χρήσης του διαδικτύου και η ουσιαστική ενίσχυση του μόνιμου πληθυσμού των παραμεθόριων κυρίως νησιών της χώρας.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο

O δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 477,75 μονάδων (+1,22%), στις 39.760,08 μονάδες …