Τίτλοι τέλους επ' αόριστον για το YouTube-MP3

Να κλείσει  και να παραδώσει τον τομέα του ολοκληρωτικά στην Ένωση Μουσικής Βιομηχανίας των ΗΠΑ (RIAA), συμφώνησε η κορυφαία ιστοσελίδα (μεγάλος κόμβος για τους πιτσιρικάδες, και όχι μόνο, πειρατές), τo YouTube-MP3.

Μέσω μιας ιδιωτικής συμφωνίας και χρηματικού διακανονισμού (συμπεριλαμβανομένης και μιας μη κοινοποιήσιμης χρηματικής τιμωρίας), η πράξη αυτή τερματίζει τις ατελείωτες δίκες για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, οι οποίες κατατέθηκαν από πολλές δισκογραφικές τον τελευταίο χρόνο.

Αν σκεφτεί κανείς ότι η σελίδα συγκέντρωνε πολλά εκατομμύρια χρήστες κάθε μέρα τότε είναι ξεκάθαρο το συμπέρασμα ότι μια από τις πιο πετυχημένες ιστοσελίδες του σύγχρονου ίντερνετ πεθαίνει, στην εξελικτική πορεία του μουσικού γίγνεσθαι.

Στην ουσία αυτό που έκανε το YouTube-MP3 ήταν κατά το "lifo" να απομονώνει τον ήχο από ένα μουσικό βίντεο που είχε αναρτηθεί στο YouTube, έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να ακούσει το κομμάτι χωρίς να αναγκάζεται να το αγοράσει.

Για αυτό τον λόγο η Ένωση Μουσικής Βιομηχανίας των ΗΠΑ τους τράβηξε στα δικαστήρια με την κατηγορία ότι η ιστοσελίδα αποτελεί μια κοινή μορφή πειρατείας (έχει ένα μεγάλο δίκιο εκεί η Ένωση) και υποστήριξε ότι θα πρέπει να κλείσει άμεσα, αφού έτσι χάνονται χιλιάδες δολάρια από το νόμιμο downloading. H αλήθεια είναι ότι το κακό είχε παραγίνει.

Όποιος ήθελε μπορούσε να μετατρέψει ένα βίντεο του YouTube σε μουσικό αρχείο, το οποίο αργότερα μπορούσε να ακούσει όπου και όποτε ήθελε. Και λογικό ήταν να μπει το YouTube-MP3 στο στόχο όχι μόνο των δισκογραφικών αλλά και της μεγαλύτερης Ένωσης που υποτίθεται στηρίζει τα τελευταία αμυντικά προπύργια όποιας μουσικής βιομηχανίας έχει απομείνει. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το YouTube-mp3.org ήταν η πιο εύχρηστη διαδικτυακή υπηρεσία μετατροπής βίντεο σε .mp3 αρχείο.

Δεν χρειαζόταν να ανοίξεις λογαριασμό, δεν χρειαζόταν να κάνεις περίπλοκες ρυθμίσεις, το μόνο που ήθελε ήταν το url του video στο YouTube και αμέσως ξεκινούσε η μετατροπή. Μετά από λίγο το μουσικό αρχείο ήταν έτοιμο για κατέβασμα.

Εύκολα, γρήγορα, ακόμα και μέσα από το κινητό.

Tώρα, εκεί έχουν όλα παγώσει.

Σύμφωνα με τελευταία νέα από το TorrentFreak όχι μόνο σταμάτησε να λειτουργεί η ιστοσελίδα αλλά από εδώ και στο εξής, περιορίζεται και ο διαχειριστής της από το να «σχεδιάζει, να αναπτύσσει, να προσφέρει ή να εκμεταλλεύεται οποιαδήποτε τεχνολογία ή υπηρεσία που επιτρέπει ή διευκολύνει την πρακτική κοινώς γνωστή ως "streamripping"».


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

EE: Η Επιτροπή χρηματοδοτεί καινοτόμες ιδέες για τη μείωση της μακροχρόνιας ανεργίας

Η προκήρυξη προσκλήσεων υποβολής προτάσεων για την επίτευξη αυτού του σκοπού ανακοινώθηκε στο πρόσφατο σχέδιο …