Εγκύκλιος καθορίζει την απασχόληση συμβασιούχων στην καθαριότητα των ΟΤΑ

Με την εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, δίνονται όλες οι λεπτομέρειες και οι διευκρινίσεις όσον αφορά στην απασχόληση συμβασιούχων στην καθαριότητα των δήμων μέχρι να πραγματοποιηθούν οι μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, με σκοπό να δοθεί λύση στις περιπτώσεις των κατά τόπους Επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δεν εγκρίνουν εντάλματα πληρωμής συμβασιούχων.

Μεταξύ άλλων στην εγκύκλιο, αναφέρεται:

"Μέχρι την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για τις μόνιμες προσλήψεις, είναι απολύτως αναγκαίο, για τη θεραπεία εξαιρετικών λόγων δημοσίου συμφέροντος και προστασίας ειδικότερα της δημόσιας υγείας, να διασφαλιστεί η αδιατάρακτη, ομαλή και λυσιτελής κάλυψη των αναγκών αυτών από το άμεσα διαθέσιμο προσωπικό.

Συνιστάται η διαβίβαση των σχετικών αποφάσεων προς έλεγχο στο ΑΣΕΠ, ενώ τονίζεται ότι δεν αναστέλλεται η εκτέλεση των σχετικών συμβάσεων (και, ως εκτούτου, η πληρωμή της μισθοδοσίας), μέχρι την ολοκλήρωση του ελέγχου αυτού.

Οι συμβάσεις που συνάπτονται με βάση το άρθρο 24 του νόμου 4479/17 (τροπολογία Σκουρλέτη μετά τις πολυήμερες κινητοποιήσεις στις αρχές του καλοκαιριού) δεν συνιστούν παράταση ή ανανέωση ή καθ' οιονδήποτε τρόπο συνέχιση προηγούμενων συμβάσεων, αλλά μέτρο εξαιρετικό που προβλέφθηκε, ελλείψει άλλου πρόσφορου υπό την προϋφιστάμενη νομοθεσία μέσου, για την αδιατάρακτη εξυπηρέτηση -για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας- των υπηρεσιακών αναγκών στις ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων.

Κατά συνέπεια ο χρόνος απασχόλησης που θα διανυθεί υπό το καθεστώς αυτών δεν αθροίζεται με προηγούμενα διαστήματα απασχόλησης, κατά τρόπον ώστε να νοείται, εξ αιτίας των συμβάσεων αυτών (οι οποίες έχουν ως απώτατο όριο την 31.3.2018), συμπλήρωση 24 μηνών απασχόλησης ή υπέρβαση της 8μηνης απασχόλησης μέσα σε διάστημα 12 μηνών ή διαδοχικότητα στην απασχόληση του εν λόγω προσωπικού, που να δύνανται να μεταβάλουν το νομικό χαρακτήρα των αντίστοιχων σχέσεων εργασίας."


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χ. Θεοχάρης: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις - Από 1/5 τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Δε θα δοθεί παράταση για τη διασύνδεση ταμειακών με POS, ξεκαθάρισε ο υφυπουρργός Εθνικής Οικονομίας …