Η συγκέντρωση-πορεία ΓΣΕΕ-ΕΚΘ(VIDEO&ΦΩΤΟ)-(ΝΕΟ)

Νεότερη Ενημέρωση 20.37

Το μήνυμα ότι ο εργατικός κόσμος της χώρας είναι έτοιμος να μην αποδεχθεί νέα σκληρά μέτρα από την σημερινή συγκυβέρνηση, διότι αδυνατεί πια επιβιώσει και να καλύψει και την συνεχώς αυξανόμενη φορολόγηση του, έστειλα περίπου 5.000 άτομα από όλη την Ελλάδα, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ΓΣΕΕ και ΕΚΘ και συμμετείχαν αρχικά στην συγκέντρωση και στη συνέχεια στην πορεία προς την ΔΕΘ, όπου μίλησε ο πρωθυπουργός στις παραγωγικές τάξεις.

Το κύριο χαρακτηριστικό ήταν ότι το το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ στη ΔΕΘ, ήταν μαζικό, ενωτικό και με παλμό, όπως φαίνεται και από το ακόλουθο βίντεο.

Νεότερη Ενημέρωση 19.19

Περισσότεροι από 4.500 εργαζόμενοι, έδωσαν διναμικό παρόν στην μεγάλη συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη, που πραγματοποιήθηκε στο Άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η αντίστοιχα μεγάλη πορεία από το παραλιακό μέτωπο προς την ΔΕΘ, όπου θα μιλήσει ο πρωθυπουργός στους παραγωγικούς φορείς.

Ο πρόεδρος του ΕΚΘ και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, στις δηλώσεις τους ανέφεραν:

Αρχική Ενημέρωση 18.04

Μεγάλη είναι η συμμετοχή από εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους απ΄όλη την Ελλάδα στην συγκέντρωση που συνδιοργανώνουν αυτή την ώρα  ΓΣΕΕ-ΕΚΘ-ΑΔΕΔΥ και Εργατικά Σωματεία στην Θεσσαλονίκη, αντιδρώντας στην μέχρι σήμερα αντιλαική κυβερνητική πολιτική, που έχει βάλλει στο στόχαστρο τους μη έχοντες, έχει εξαθλιώσει τους εργαζόμενους σε όλους τους επαγγελματικούς τομείς, έχε οδηγήσει στην φτώχια τους συνταξιούχους και έχει εξαφανίσει τα όνειρα της νέας γενιάς!

Συνολικά πραγματοποιούνται 6 συλλαλητήρια, διαμαρτυρίας κατά του πρωθυπουργού και των όσων υλοποιεί, με το κεντρικό κοινό σύνθημα ΓΣΕΕ και Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης,  αυτή την ώρα στο Άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, να είναι: «Αδιαπραγμάτευτη η αξιοπρέπειά μας.»

Η συνομοσπονδία ενώνει τη φωνή διαμαρτυρίας της με ολόκληρη την ελληνική κοινωνία που συνεχίζει να στραγγαλίζεται από τις σκληρές και αδιέξοδες μνημονιακές πολιτικές.

"Η κυβέρνηση συνεχίζει την επίθεσή της στα δικαιώματα των εργαζομένων -επισημαίνει -συμφωνώντας με τους δανειστές ουσιαστικά ένα τέταρτο μνημόνιο."

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν, χθες το βράδυ αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί -εν ενεργεία και απόστρατοι- ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που απηύθυναν Ομοσπονδίες και Ενώσεις των Σωμάτων Ασφαλείας ενόψει των εγκαινίων της 82ης ΔΕΘ.

Με κεντρικό σύνθημα «Ναι σε όλα εσείς – Αγώνα ελπίδας εμείς» οι διαδηλωτές, πολλοί από τους οποίους έφτασαν στη Θεσσαλονίκη από διάφορες περιοχές της χώρας, συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου, όπου ακολούθησαν ομιλίες των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων.

Ενισχυμένες είναι οι αστυνομικές δυνάμεις, φραγμούς σε επίκαιρα σημεία, εποπτεία κινητοποιήσεων από αέρος με ελικόπτερο, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αποκλεισμό σχεδόν όλου του ιστορικού κέντρου, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της Αστυνομίας.

Μπορεί οι αστυνομικοί που θα επιστρατευτούν για τα φετινά εγκαίνια της ΔΕΘ να είναι λιγότεροι σε σχέση με πέρσι -προσεγγίζοντας τελικώς τους 3.000 με 3.500 χιλιάδες- εντούτοις τα μέτρα θα είναι το ίδιο αυστηρά, όπως συμβαίνει άλλωστε κάθε χρόνο την ίδια μέρα.


 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Metron Analysis: Προβάδισμα για τη ΝΔ - Στη δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Πτώση για το ΠΑΣΟΚ - Πρώτος σε δημοτικότητα ο Μητσοτάκης και δεύτερος ο Κουτσούμπας Διατηρεί …