Ξανά έξω από το υπουργείο οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος είναι συγκεντρωμένοι από νωρίς το πρωί σήμερα μεταλλωρύχοι από τη Χαλκιδική, οι οποίοι έχουν φτάσει στην Αθήνα με οκτώ πούλμαν.

Η λεωφόρος Μεσογείων, που είχε κλείσει όταν έφτασαν τα πούλμαν με τους διαδηλωτές, αυτή την ώρα έχει πλήρως παραδοθεί και πάλι στην κυκλοφορία.

Τουλάχιστον 1.000 εργαζόμενοι στα μεταλλεία της Ελληνικός Χρυσός έχουν “κατέβει” στην Αθήνα καθώς σήμερα εκπνέει η προθεσμία που είχε δώσει η Eldorado Gold ώστε να λάβει πλήρη αδειοδότηση προειδοποιώντας με αναστολή των επενδύσεών της στην Ελλάδα.

Η κινητοποίηση των μεταλλωρύχων ήταν γνωστή και έτσι οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν "ζώσε" το υπουργείο Περιβάλλοντος στη λεωφόρο Μεσογείων. Πεντε κλούβες των ΜΑΤ έχουν δημιουργήσει κλοιό, ενώ δεκάδες αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός, καθώς στην προηγούμενη κινητοποίηση των εργαζομένων στα μεταλλεία χρυσού υπήρξε κατάληψη.

Οι μεταλλωρύχοι προγραμματίζουν πορεία προς τα γραφεία της εταιρείας εξόρυξης χρυσού Eldorado Gold, το Μέγαρο Μαξίμου και τη Βουλή.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Το ευρώ υποχωρεί 0,12%, στα 1,0817 δολάρια

Το ευρώ βρίσκεται στα 163,4640 γεν, στο 0,8551 με τη στερλίνα και στο 0,9768 με …