Επικερδές το επάγγελμα του αστροναύτη

Η αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία αναζητά συχνά αστροναύτες για να ενταχθούν στο δυναμικό της, ενώ από τις πολυάριθμες αιτήσεις που καταφθάνουν, πολλές δεν καλύπτουν όλα τα προσόντα.

Πόσα χρήματα όμως παίρνει ένας αστροναύτης και τι προσόντα πρέπει να έχει; Η NASA ορίζει πως οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν πτυχίο πανεπιστημίου σε τομέα επιστήμης, τεχνολογίας, μηχανικής ή μαθηματικών.

Απαιτείται επίσης μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών ή επαγγελματική πείρα. Υπάρχουν επίσης και συγκεκριμένες απαιτήσεις όσον αφορά στην φυσική κατάσταση των υποψηφίων.

Αναφορικά με την αμοιβή τους, σύμφωνα με τη NASA, οι ετήσιοι μισθοί για τους υποψήφιους αστροναύτες που μόλις ξεκινούν τη σταδιοδρομία τους, κυμαίνονται από 66.000 έως 144.000 δολάρια ετησίως.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Εurostat: Στο δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ οι Έλληνες

Με προσόντα ανώτερα από τα απαιτούμενα για τις θέσεις απασχόλησής τους, οι Ελληνίδες και οι …