Στους δρόμους οι απολυμένες σχολικές καθαρίστριες(VIDEO&ΦΩΤΟ)

Σε κινητοποίηση προχώρησαν σήμερα οι απολυμένες σχολικές καθαρίστριες του Δήμου Ζίτσας Ιωαννίνων, απαιτώντας την άμεση επαναπρόσληψή τους. Ο Δήμος Ζίτσας του Νομού Ιωαννίνων, στο όνομα δήθεν της αξιοκρατίας, αντί να επαναπροσλάβει τις υφιστάμενες εργαζόμενες καθαρίστριες στα σχολεία του Δήμου, όπως έχει νομική και ηθική υποχρέωση, προχώρησε σε «Προκήρυξη» για την πλήρωση των θέσεων με συμβάσεις μίσθωσης έργου.

Η αιτιολογία;

«Έχουν δικαίωμα και οι (δικοί μας) άνεργοι στην εργασία»! Παρά το γεγονός ότι, εδώ και χρόνια, σύμφωνα και με τις σαφέστατες κατευθυντήριες οδηγίες και εγκυκλίους των Υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών, συστήνεται στους Δήμους και τις σχολικές επιτροπές να προχωρούν στην τοποθέτηση προς εργασία των ήδη εργαζόμενων σχολικών καθαριστριών, ο Δήμος Ζίτσας, μέσα από δήθεν «αξιοκρατικές» διαδικασίες, απέλυσε τις ήδη εργαζόμενες και να «προσέλαβε» στις θέσεις τους τα «δικά του παιδιά».

Σημειώνεται ότι, η απασχόληση των καθαριστριών για κάθε σχολικό έτος δεν εμπίπτει καθόλου στις διαδικασίες προσλήψεων (μέσω ΑΣΕΠ), αφού η μορφή της απασχόλησης τους είναι αυτή της «μίσθωσης έργου» (δηλαδή μια ιδιότυπη εργασιακή σχέση που ναι μεν έχει στοιχεία αυτοαπασχόλησης / εργολαβίας), ενώ στην πραγματικότητα υποκρύπτεται σχέση εργασίας αορίστου χρόνου.

Σε αντίθεση με όλα τα παραπάνω, ο Δήμος Ζίτσας για να δείξει ότι δήθεν τηρεί αξιοκρατικές διαδικασίες, προχώρησε σε μια παρωδία «Προκήρυξη – Διαγωνισμό» για την απασχόληση των καθαριστριών στα σχολεία της αρμοδιότητάς του.

Και τούτο διότι:

  • Δεν δημοσιοποιήθηκε ούτε αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου η Προκήρυξη, ώστε να δοθεί η δυνατότητα και στα «παιδιά των άλλων» να συμμετάσχουν
  • Δεν τηρήθηκαν οι προϋποθέσεις της εγκυκλίου του ΙΝΕΔΙΒΙΜ (φορέας του Υπουργείου Παιδείας που υλοποιεί το έργο της καθαριότητας στα σχολεία)
  • Υποτίθεται ότι ακολουθήθηκε μια διαδικασία παρωδία, την οποία αποκάλεσαν «τύπου ΑΣΕΠ». Αναμενόμενο αποτέλεσμα της παραπάνω αυθαιρεσίας και παρανομίας, ήταν να αποκλειστούν από την εργασία τους οι ήδη εργαζόμενες σχολικές καθαρίστριες!

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σκρέκας στον ΣΚΑΪ: Μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος από το νέο έτος

Σημαντική μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος, όλων των πολιτών, από το νέο έτος προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος …