Κίνηση ντροπής από Δημοτική Αρχή που πρόσκεινται στο ΚΚΕ

Το «Φωτεινό Αστέρι» είναι μία  εθελοντική ομάδα , που με συνέπεια και διαφάνεια, υποστηρίζει άπορες  οικογένειες  με παιδιά  έως 16 ετών.  Η επί τόσα (5)  χρόνια συνεχής παρουσία μας στην ανιδιοτελή υποστήριξη των   αδυνάμων  παιδιών  της περιοχής μας,  μας έχει δώσει όχι μόνο δύναμη να συνεχίσουμε απρόσκοπτα το σκοπό μας αυτό αλλά και την αναγνώριση από τους συμπολίτες μας, οι οποίοι σπεύδουν να μας υποστηρίξουν με κάθε ευκαιρία.

Δυστυχώς , τα χρόνια της κρίσης, ανέδειξαν πόσο απαραίτητη και σημαντική είναι η ιδιωτική πρωτοβουλία και πόσο καταλυτικά  μπορεί αυτή να συνδράμει τους ανθρωπιστικούς σκοπούς του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σε αντιδιαστολή, η τοπική αυτοδιοίκηση, παρά τον βαρύγδουπο τίτλο της,  τα έσοδα αλλά και την κρατική υποστήριξη που λαμβάνει,  κάθε φορά, η έκταση των αναγκών και η δυσχέρεια αυτάρκειας πόρων , την εκθέτουν σε διλλήματα και εμβαλωματικές λύσεις.

Ο Δήμος Πατρέων το έτος 2012 μας παραχώρησε εγγράφως (αρ πρ 79/12-3-12)  ένα μικρό ισόγειο χώρο λίγων τετραγωνικών, στις εργατικές κατοικίες  Ιτεών,  προκειμένου να στεγάσουμε την κοινωνική μας ιματιοθήκη και να προσφέρουμε υπηρεσίες συγκέντρωσης αιτημάτων από αναλφάβητους και αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.  Δυστυχώς, παρά την ορθή χρήση του χώρου αυτού εκ μέρους μας και την έκταση του έργου μας,  ο Δήμος Πατρέων, με το με αριθμό 1147/98389/4-8-17 έγγραφό του, ζητά την απόδοση του χώρου αυτού για περαιτέρω αξιοποίηση.

Αν μη τι άλλο, αποδεικνύεται ότι ο Δήμος Πατρέων δεν διαθέτει  ικανές  υποδομές  και κτήρια στην δημοτική του περιουσία, τα οποία θα μπορούσε να αξιοποιεί σε μεγάλη κλίμακα, και αναγκάζεται να στερήσει από τους συμπολίτες μας μία αξιόλογη προσφορά σε αυτούς, προκειμένου να κάνει μία άλλη αξιοποίηση, ίσως και όχι αμιγώς ανθρωπιιστικής και κοινωνικής φύσεως.  Δυστυχώς η ομάδα μας δεν έχει άλλο χώρο που θα μπορούσε να στεγάσει την ιματιοθήκη της και ως εκ τούτου, με την κίνηση αυτή του Δήμου μας, θα πρέπει να σταματήσουμε την συγκέντρωση ιματισμού, καθώς δεν έχουμε τρόπο να αποθηκεύσουμε με τάξη και ασφάλεια τα ρούχα αυτά.

Επειδή είμαστε πάντα καλοπροαίρετοι, ευχόμαστε και ελπίζουμε , η αναγγελθείσα αξιοποίηση του εν λόγω χώρου από τον Δήμο Πατρέων να είναι πράγματι αξιόλογη και αναγκαία, ώστε να δικαιολογεί την παύση της λειτουργίας μιας κοινωνικής ιματιοθήκης που λειτουργούσε άψογα και με αρκετή επιτυχία.  Άλλως θα προκύψει ότι ο Δήμος μας δεν έχει μόνο αδυναμία ιδιοκτησίας επαρκούς έγγυας περιουσίας προς χρήση  κοινωνικών  σκοπών αλλά και αδυναμία οράματος και διαχείρισης.

Εκ μέρους της ΑΜΚΕ

«Φωτεινό Αστέρι»

http://tofoteinoasteri.org/


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα Αριστερά: Προκλητικός, υποκριτής, κυνικός ο κ. Καραμανλής

Το σχόλιό της για την ομιλία του Κώστα Καραμανλή στην Βουλή "Προκλητικός, υποκριτής και κυνικός", αναφέρει …