Αναρτήθηκαν τα σημειώματα επανεκκαθάρισης του ΕΝΦΙΑ

Αναρτήθηκαν στο TAXIS τα εκκαθαριστικά σημειώματα της επανεκκαθάρισης του ΕΝΦΙΑ. Αυτό αφορά σε 69.494 φορολογούμενους με την οποία επιστρέφεται ή διαγράφεται φόρος 10,83 εκατ. ευρώ.
Επανακαθάριση ΕΝΦΙΑ: Σε ποιους αφορά

Όπως ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων πρόκειται για τις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • Επανεξέτασης του εισοδηματικού κριτηρίου των χορηγούμενων εκπτώσεων ΕΝΦΙΑ άρθρου 7 ν. 4223/2017 (εφάπαξ οικονομική ενίσχυση χαμηλοσυνταξιούχων). Πρόκειται για την επανακαθάριση του ΕΝΦΙΑ των χαμηλοσυνταξιούχων στους οποίους είχε υπολογισθεί αρχικά η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση στο εισόδημα τους με αποτέλεσμα να λάβουν εκκαθαριστικό χωρίς τις εκπτώσεις που δικαιούνται. Με τη νέα εκκαθάριση αποκαθίσταται το τεχνικό λάθος καθώς όπως έχει διευκρινίσει η ΑΑΔΕ η εφάπαξ ενίσχυση δεν αποτελεί εισόδημα.
  • Προσαρμογής της τιμής ζώνης της Β΄ ζώνης Ψυχικού.

Οι παραπάνω περιπτώσεις επανεκκαθάρισης αφορούν συνολικά σε 69.494 φορολογουμένους.

Το συνολικό ποσό (επιστροφή ή διαγραφή φόρου) ανέρχεται στα 10,83 εκατομμύρια ευρώ.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο

O δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 477,75 μονάδων (+1,22%), στις 39.760,08 μονάδες …