Ενδιαφέρουσα ημερίδα στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας

Ημερίδα με τίτλο "Η τρέχουσα κατάσταση και οι προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας", θα διεξαχθεί την επόμενη Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, σε συνεργασία του Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου.

Κεντρικός ομιλητής της ημερίδας θα είναι ο Επιστημονικός Διευθυντής ΙΝΕ ΓΣΕΕ και Αναπληρωτής Καθηγητής Μακροοικονομικής Θεωρίας και Πολιτικής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Γιώργος Αργείτης.

Τις θέσεις του Συνδικαλιστικού Κινήματος για τις προϋποθέσεις και τις ευκαιρίες ανάπτυξης της οικονομίας και αύξησης της απασχόλησης στην Δυτική Ελλάδα, θα παρουσιάσει η Πρόεδρος του Ε.Κ. Πάτρας και του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ ΠΔΕ Σταυρούλα Παναγοπούλου – Νικολάου.

Στον ίδιο χώρο, τόσο κατά την διάρκεια της ημερίδας, όσο και το Σάββατο 7/10/2017 και ώρες 11.00 – 14.00, νομικοί συνεργάτες του ΙΝΕ ΓΣΕΕ, θα απαντούν σε ερωτήματα και προβληματισμούς που έχουν σχέση είτε με τα εργασιακά δικαιώματα (συμβάσεις, αποδοχές, άδειες κλπ) είτε με το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα (θεμελίωση και κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, συντάξεις χηρείας, συντάξεις αναπηρίας, πλήρεις και μειωμένες συντάξεις, απασχόληση συνταξιούχων κλπ).

Παράλληλα, σύμβουλοι απασχόλησης του ΙΝΕ ΓΣΕΕ, θα επεξεργάζονται αιτήματα των εργαζομένων και των ανέργων στα ζητήματα της απασχόλησης καθώς και της επαγγελματικής ανάπτυξης & σταδιοδρομίας.

Επιπλέον, το Σάββατο 7/10/2017 και ώρες 11.00 – 14.00, θα πραγματοποιηθούν δύο (2) εργαστήρια επαγγελματικής συμβουλευτικής από συμβούλους απασχόλησης του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ. Τα θεματικά αντικείμενα των εργαστηρίων είναι τα εξής:

  1. «Διαχείριση Εργασιακού Άγχους», το οποίο απευθύνεται σε εργαζόμενους.
  1. «Αναζητώντας Εργασία: Το βιογραφικό σημείωμα», το οποίο απευθύνεται σε ανέργους.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή προς το κοινό και όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και διέπονται από τον «Κώδικα Δεοντολογίας στην παροχή υπηρεσιών Δια Βίου Συμβουλευτικής, Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Σταδιοδρομίας», καθώς και τις διατάξεις που αφορούν τη διαχείριση προσωπικών δεδομένων. Σε ό,τι αφορά τα εργαστήρια επαγγελματικής συμβουλευτικής θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Για πληροφορίες και εγγραφές σχετικά με τα εργαστήρια επαγγελματικής συμβουλευτικής μπορείτε να απευθύνεστε στο ΙΝΕ ΓΣΕΕ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην σύμβουλο απασχόλησης κα Μαριανή Παπανικολάου, τηλ. 2610 226347.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Περιοχές με ισχυρές βροχές και καταιγίδες το Σάββατο 20.4.2024

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από μέτωπα προκαλεί επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο …