Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων: Αυταρχικές αποφάσεις του ενός και εκλογές μεταξύ… συγγενών και συμμάχων;


Σοβαρά προβλήματα και ερωτηματικά για την νομιμότητα στις αποφάσεις και γενικότερα τον τρόπο λειτουργίας του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων, ιδιαίτερα του προέδρου κ. Μάρκου Βουτσίνου, διαπιστώνονται το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24, οι… σταγόνες που ξεχείλισαν το ποτήρι είναι τα όσα έγιναν το τελευταίο διάστημα με αφορμή τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου που έχουν οριστεί για αυτή την Κυριακή 1η Οκτωβρίου.

Όπως μας αποκάλυψε άνθρωπος γνώστης των τεκταινόμενων (στην παρούσα φάση θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, αλλά είναι σε θέση να αποδείξει πλήρως τα λεγόμενά του αν χρειαστεί) τα όσα έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες ξεπερνούν κάθε όριο…

Αρχικά, όπως μας ανέφερε, οι εκλογές προκηρύχθηκαν στα… μουλωχτά, χωρίς δηλαδή να υπάρξει επίσημη ενημέρωση των σωματείων που υπάγονται στο Εργατικό Κέντρο (τουλάχιστον όχι όλων) με αιτιολογία ότι η προκήρυξη των εκλογών έχει αναρτηθεί με χαρτί στην πόρτα του Εργατικού Κέντρου!

Ακόμη χειρότερη όμως είναι η συνέχεια, αφού ο κ. Βουτσίνος προχώρησε με το έτσι θέλω στον αποκλεισμό κάποιων σωματείων (ανάμεσα σε αυτά το Εργατοϋπαλληλικό Σωματείο Σούπερ Μάρκετ Νεωρίου και το Παγκυκλαδικό Σωματείο Χειριστών), όλως τυχαίως σωματεία που του αντιτίθενται και δεν πρόκειται να τον στήριζαν στις επικείμενες εκλογές…

Η δικαιολογία που επικαλέστηκε (προφορικά και όχι γραπτώς με επίσημη ενημέρωση) είναι ότι πρόκειται για απόφαση της γενικής συνέλευσης λόγω επανειλημμένων συστάσεων προς αυτά τα σωματεία για διάφορες διαδικαστικές παρατυπίες.

Στην ερώτηση πότε έγινε αυτή η γενική συνέλευση και που είναι η σχετική απόφαση του ΔΣ, ο κ. Βουτσίνος δεν είχε κάτι να απαντήσει…

Μεγάλες όμως είναι οι ευθύνες που βαραίνουν και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, τα οποία έχουν αφήσει ανεξέλεγκτο τον πρόεδρο να αποφασίζει ότι και όποτε εκείνος θέλει, χωρίς συνεδριάσεις και σχετικές αποφάσεις.

Τόσο το Παγκυκλαδικό Σωματείο Χειριστών, όσο και το Σωματείο Σούπερ Μάρκετ Νεωρίου ανέθεσαν σε δικηγόρο την υπόθεση και κατατέθηκε επίσημη αίτηση προς την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου με την οποία ζητά να γνωστοποιηθούν επισήμως τα παρακάτω:

  • Αντίγραφο του καταστατικού του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κυκλάδων
  • Την απόφαση επικύρωσης των τελευταίων εκλογών που διενεργήθηκαν από τις οποίες εξελέγη η τελευταία Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και η εξελεγκτική επιτροπή.
  • Αντίγραφα τυχόν παραιτήσεων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της εξελεγκτικής επιτροπής, από τις τελευταίες εκλογές και μέχρι σήμερα.
  • Την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για την προκήρυξη των εκλογών που πρόκειται να διεξαχθούν τις επόμενες ημέρες.
  • Την απόφαση συγκρότησης της επιτροπής ελέγχου της νομιμότητας των μελών του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου καθώς και το πρακτικό της εν λόγω επιτροπής
  • Την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία στάλθηκε προς έγκριση στη Γενική Συνέλευση, δια της οποίας, τυχόν εισηγήθηκε προς τη Γενική Συνέλευση το Διοικητικό Συμβούλιο τον αποκλεισμό των μελών μας από τη συμμετοχή στις εκλογές.
  • Την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης η οποία τυχόν αποφάσισε τον αποκλεισμό μας από τη συμμετοχή στις εκλογές του του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου.
  • Το πρακτικό εκλογής της εφορευτικής επιτροπής, η οποία ορίστηκε να διεξάγει τις επερχόμενες εκλογές του του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σεισμός τώρα στην Λακωνία νότια της Βάθειας

Σεισμός τώρα στην Λακωνία μεγέθους 4.0 Ρίχτερ με επίκεντρο νότια της Βάθειας   Γεωδυναμικό Ινστιτούτο …