Και τα ξεπουλήσαμε και μας ζητούν και αποζημίωση 70 εκατομμυρίων ευρώ!(VIDEO)

Αποζημίωση 70 εκατομμύρια ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο ζητάει η Fraport λόγω σοβαρών -όπως υποστηρίζει η ίδια- ελλείψεων στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια και κακής κατάστασή τους, σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel, που αναμεταδίδει ο ANT1.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το γερμανικό περιοδικό, η εταιρία -που πλήρωσε 1,2 δισ.- για την παραχώρηση των αεροδρομίων φέρεται έντονα δυσαρεστημένη και αναμένεται να κάνει χρήση των όρων του συμβολαίου που υπέγραψε με την Ελλάδα. Το συμβόλαιό της δίνει την δυνατότητα να ζητήσει αποζημίωση σε τέτοια περίπτωση.

Η κοινοπραξία ανέθεσε σε ανεξάρτητο πραγματογνώμονα να συντάξει μια έκθεση για την κατάσταση των αεροδρομίων. Η συγκεκριμένη έκθεση παραδόθηκε τον Ιούνιο και σε αυτήν γίνεται λόγος για σπασμένες πόρτες, χιλιάδες σπασμένες λάμπες και ελλείψεις στα μέσα πυρόσβεσης που δημιουργούν θέματα ασφάλειας.

Τα ευρήματα της εν λόγω έκθεσης για τα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης της Κέρκυρας, των Χανίων, της Κεφαλλονιάς, της Ζακύνθου, του Ακτίου, της Καβάλας, της Ρόδου, της Κω, της Σάμου, της Μυτιλήνης, της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Σκιάθου ήταν αποκαρδιωτικά. Κατεστραμμένες πόρτες, χιλιάδες σπασμένες λάμπες και ελλείψεις σε μέσα πυρόσβεσης...

Όπως αναφέρει το Spiegel, τόσο η Fraport όσο και η ελληνική κυβέρνηση αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες του περιοδικού.

Πριν από λίγο καιρό, ο Χρήστος Σπίρτζης εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της κοινοπραξίας, ισχυριζόμενη ότι δεν έχει δώσει καλά δείγματα γραφής.

«Η κοινοπραξία Fraport, που ανέλαβε τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει καλά δείγματα γραφής, δεν έχει λειτουργήσει καλύτερα τα αεροδρόμια από ό,τι τα λειτουργούσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας» δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης στις 12 Σεπτεμβρίου, ισχυριζόμενος παράλληλα ότι η κοινοπραξία δεν καθαρίζει ούτε τις τουαλέτες.

«Η Fraport δεν έχει προχωρήσει στις επενδύσεις που όφειλε να προχωρήσει, ενώ έχουμε προβλήματα ακόμη και με την καθαριότητα στις τουαλέτες, που είναι σε πολλά αεροδρόμια χειρότερη, από αυτά που βλέπαμε και υπήρχαν στο παρελθόν» είχε δηλώσει σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κ. Σπίρτζης, καλώντας τη γερμανική εταιρεία «να καταλάβει ότι είναι μια εταιρεία διαχείρισης αεροδρομίων, δεν είναι μια εταιρεία που θα πει στη χώρα τι έργα να κάνει και ποια δεν θα κάνει».

Την ίδια ώρα, ζήτησε από τη Fraport «να αφήσει τις διάφορες παρατηρήσεις για το πώς και τα ποια έργα θα γίνουν, καθώς τα έργα αυτά είναι στη σύμβαση και είναι υποχρέωση του ελληνικού Δημοσίου, είναι συγχρημαδοτούμενα έργα και έχουν εγκριθεί και οι μελέτες και τα χρονοδιαγράμματα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους φορείς, που τα επιβλέπουν».

Ο υπουργός είχε σπεύσει, μάλιστα, να διευκρινίσει πως, αν υπάρχει κάποιο άλλο αίτημα από την πλευρά της εταιρείας, «υπάρχει η διαδικασία μέσα στη σύμβασή τους για επίλυση των διαφορών».

Με τη σειρά της, η Fraport απάντησε ότι προχώρησε σε πλήθος εργασιών κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, οι οποίες δεν θα επηρέαζαν την ομαλή λειτουργία των αεροδρομίων και δεν θα περιόριζαν την επιβατική κίνηση.

Παράλληλα υπογράμμισε- αναφορικά με τα μεγάλα έργα εκσυγχρονισμού των αεροδρομίων- ότι η κυβέρνηση ήταν ενημερωμένη για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους και πως πρόκειται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο.

Κατά τη διάρκεια ημερίδας του ΕΒΕΑ για την εθνική στρατηγική μεταφορών, ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece Alexander Zinnel δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της αυτοψίας βρέθηκαν 12.200 καμένες λάμπες στα 14 αεροδρόμια. Την ίδια ώρα, αποκάλυψε ότι αντικαταστάθηκαν και τοποθετήθηκαν 1.287 πυροσβεστήρες.  Παράλληλα, η Fraport προχώρησε και στην εγκατάσταση 81 καινούργιων κλιματιστικών.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Το ευρώ ενισχύεται κατά 0,13%, στα 1,0660 δολάρια

Το ευρώ βρίσκεται στα 164,7370 γεν, στο 0,8561 με τη στερλίνα και στο 0,9684 με …