Εργοδοτική τρομοκρατία καταγγέλλει το ΕΚΑ

Καταδικάζει την εργοδοτική τρομοκρατία που ασκείται σε εργαζομένους στα Σούπερ Μάρκετ, από περιφερειακά και άλλα διευθυντικά στελέχη των επιχειρήσεων, προκειμένου να εγγραφούν στο Κλαδικό Σωματείο Τροφίμων, να συμμετέχουν στις εκλογές και να ψηφίσουν συγκεκριμένη παράταξη, όπως έχει καταγγελθεί από εργαζόμενους, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

"Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπορεί να ανεχτεί σε καμιά περίπτωση την παρέμβαση της εργοδοσίας και της κυβέρνησης με πιέσεις, εκβιασμούς και βία στους εργαζόμενους ή όποια άλλη μορφή και αν έχει αυτή η παρέμβαση.

Ως προς τούτο, αποφασίστηκε στο έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας της 26ης Σεπτεμβρίου 2017, η συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής που θα παρακολουθήσει τις αρχαιρεσίες των επόμενων ημερών. Σε αυτή την κατεύθυνση το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. δεσμεύτηκε να επανέλθει στην αμέσως επόμενη συνεδρίασή του, ώστε να αντιμετωπίσει ολοκληρωμένα το θέμα των εκλογών όλων των σωματείων μελών του.

Πρωταρχικό μέλημα του Ε.Κ.Α. είναι οι εργαζόμενοι να εγγράφονται, με συνειδητή επιλογή τους στα Σωματεία, αφού αποτελούν και τη μοναδική δύναμη ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία. Η μαζικοποίηση καθώς και η διαφύλαξη και αναβάθμιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων είναι δικό μας καθήκον. Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι δεν είναι μαριονέτες κανενός εργοδότη και θα είμαστε στο πλευρό τους με όλες μας τις δυνάμεις."


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φάμελλος: Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή

Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή, ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ …