Από αναβολή σε αναβολή η δίκη του δυστυχήματος σε λούνα πάρκ(VIDEO&ΦΩΤΟ)

Για τις 26 Μαρτίου 2018 αναβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η εκδίκαση της υπόθεσης του δυστυχήματος στο λούνα πάρκ στο Ελληνικό, πριν από τρία χρόνια, όπου είχε χάσει την ζωή του ένα 13χρονο αγοράκι και είχε τραυματιστεί σοβαρά η 9χρονη αδελφή του, παίζοντας με τον λεγόμενο "κύλινδρο hamster", λόγω απουσίας διερμηνέων.

Το δυστύχημα
Το δυστύχημα συνέβη στις 27 Απριλίου 2014 στη συμβολή των οδών Γούναρη και Κύπρου, στο Ελληνικό, που βρισκόταν το λούνα παρκ, όπου πήγαν με τους γονείς τους τα δύο παιδιά. Ο 13χρονος Βασίλης Ζωγράφος και η αδελφή του Ελεάννα θέλησαν να παίξουν σε μια πισίνα με φουσκωτές μπάλες και μπήκαν σε μία από αυτές. Ξαφνικά φύσηξε δυνατός άνεμος, που παρέσυρε την τεράστια μπάλα.

Η μπάλα αιωρήθηκε χτυπώντας σε κιγκλιδώματα και τελικά έπεσε με δύναμη και σφηνώθηκε σε παρακείμενο παιχνίδι με κρεμαστές κούνιες. Το αγόρι υπέστη θανατηφόρες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ η αδελφή του θλάση στον πνεύμονα.

Οι κατηγορούμενοι

Στο εδώλιο κάθονται κατηγορούμενοι, δύο υπήκοοι Μπαγκλαντές, χειριστές των παιχνιδιών του λούνα παρκ, ο Έλληνας διαχειριστής του υπαίθριου χώρου και ο Ιταλός διαχειριστής του παιχνιδιού που στάθηκε μοιραίο για το παιδάκι. Οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Άμεση κατάπαυση πυρός και παρέμβαση ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη  Την άμεση κατάπαυση του πυρός στη …