Δεμένος με αλυσίδα επί 186 ημέρες ήταν ο Λεμπιδάκης-12 οι συλληφθέντες(ΦΩΤΟ)

Στην οικογένειά του βρίσκεται πλέον ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης, με πλήρη διαύγεια αλλά εμφανώς αδυνατισμένος και καταπονημένος από όλη αυτή την περιπέτεια, από την οποία δεν πίστευε ότι θα βγει ζωντανός και γι αυτό συνεχώς ευχαριστούσε τους αστυνομικούς που τον έσωσαν.

Το νήμα της υπόθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, άρχισε να ξετυλίγεται τον περασμένο Ιούλιο, όταν σε έλεγχο που είχε γίνει στην Κρήτη σε τρεις επιβαίνοντες σε Ι.Χ. αυτοκίνητο διαπιστώθηκε ότι ουδείς έφερε κινητό τηλέφωνο και ότι πιθανότατα τα είχαν πετάξει νωρίτερα. Το γεγονός προκάλεσε υποψίες στους έμπειρους αξιωματικούς της Ασφάλειας, καθώς οι απαγωγείς επικοινωνούσαν μόνο με καρτοτηλέφωνα μιας χρήσεως, στέλνοντας μηνύματα με τις απαιτήσεις τους, και στη συνέχεια τα πετούσαν.

Από τη στιγμή αυτή το παζλ άρχισε να συμπληρώνεται από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας στην Κρήτη με την πολύτιμη συνεργασία των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο νησί. Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή στα Σφακιά, όπου όμως δεν βρέθηκε κάτι. Έτσι αποφασίστηκε να μη γίνει άλλη κίνηση, ώσπου να λήξει η απαγωγή, για να μην κινδυνεύσει η ζωή του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Η κατάθεση Λεμπιδάκη:

Πάντα με είχαν δεμένο με αλυσίδα. Ή στα χέρι ή στο πόδι, σαν σκυλί» αναφέρει στην κατάθεσή του, ενώ πρόσθεσε πως «μου άλλαξαν 5 κρησφύγετα. Αυτό που με βρήκατε ήταν το 6ο».

«Κάθε φορά που έμπαιναν μέσα στο δωμάτιο ήταν δύο άτομα που φορούσαν κουκούλες. Δεν μου ασκούσαν βία, αλλά πάντα μου τόνιζαν ότι θα έχω κακό τέλος. Για να μου αλλάξουν κρησφύγετα μου έβαζαν μια κουκούλα και με έβαζαν σε ένα αυτοκίνητο. Δεν έβλεπα όμως ούτε πού πήγαινα ούτε που έμπαινα».

Αναφερόμενος στα βίντεο που είχαν στείλει οι απαγωγείς είπε: «Τα δύο βίντεο που έστειλαν στην οικογένειά μου, τα γυρίσανε μέσα στο κρησφύγετο και ένας από τους απαγωγείς κρατούσε την κάμερα και μου έλεγε τι να πω. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι με σώσατε.»

Οι συλληφθέντες:

Μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί 12 άτομα, στην πλειοψηφία τους κρητικής καταγωγής, οι οποίοι ανακρίνονται από τους αστυνομικούς, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται και για τη σύλληψη των υπολοίπων εμπλεκομένων στην υπόθεση, που υπολογίζεται ότι πρόκειται για συνολικά 17 άτομα.

Από αυτούς οι έξι είναι Κρητικοί και ένας Σκοπιανός μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης. Είχαν απασχολήσει για μικροαδικήματα και όχι σημαντικές υποθέσεις.

Την υπόθεση είχαν αναλάβει Αστυνομικοί της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος. Τέσσερις φορές στάθηκαν τυχεροί οι απαγωγείς που άλλαξαν κρησφύγετο. Οι αστυνομικοί με θερμικές κάμερες έκαναν κατόπτευση του χώροι και είχαν πάρει όλα τα μέτρα ώστε όταν μπουν στη μάντρα και να μην κινδυνεύσει ο επιχειρηματίας.

Σε πελάγη ευτυχίας για την απελευθέρωση οι εργαζόμενοί του:

Την ίδια ώρα χαρούμενοι με τις εξελίξεις είναι και οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο «Πλαστικά Κρήτης» με το δεδομένο ότι ο επιχειρηματίας πλέον δεν βρίσκεται στα χέρια των απαγωγέων.

Όπως έγινε γνωστό λίγο πριν διαρρεύσει η είδηση της απελευθέρωσης, οι εργαζόμενοι κλήθηκαν από στελέχη της διοίκησης για να ενημερωθούν για την ευχάριστη είδηση.

Γεγονός που προκάλεσε κύμα χαράς και ενθουσιασμού στους υπαλλήλους που και οι ίδιοι δεν πίστευαν ότι μετά από 186 μέρες αγωνίας, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ήταν μακριά πλέον από τους απαγωγείς του.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Metron Analysis: Προβάδισμα για τη ΝΔ - Στη δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Πτώση για το ΠΑΣΟΚ - Πρώτος σε δημοτικότητα ο Μητσοτάκης και δεύτερος ο Κουτσούμπας Διατηρεί …