Η πλειοψηφία των Δημοσίων Υπαλλήλων δεν συμμετέχει στην "απεργία-αποχή"

Και η τροπολογία ξεμπλόκαρε αλλά και επιτάχυνε την όλη διαδικασία, η οποία είχε ακυρωθεί στην πράξη από τον περασμένο Μάρτιο λόγω της απροθυμίας να συμμετάσχουν στην αξιολόγηση των περισσότερων υπαλλήλων(μετά από παρότρυνση για αποχή και της ΑΔΕΔΥ).

Ο φόβος φυλάει τα έρμα και στο Δημόσιο. Απόδειξη αυτού η τροπολογία Γεροβασίλη-Σκουρλέτη που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή και η οποία πάγωνε τις προαγωγές όσων υπαλλήλων ή προϊσταμένων δεν θα συμμετείχαν στην διαδικασία της αξιολόγησης.

Και η τροπολογία ξεμπλόκαρε αλλά και επιτάχυνε την όλη διαδικασία, η οποία είχε ακυρωθεί στην πράξη από τον περασμένο Μάρτιο λόγω της απροθυμίας να συμμετάσχουν στην αξιολόγηση των περισσότερων υπαλλήλων (μετά από παρότρυνση για αποχή και της ΑΔΕΔΥ).

Έτσι με την ολοκλήρωση χθες της πρώτης φάσης της διαδικασίας αξιολόγησης της επαγγελματικής επάρκειας η συμμετοχή των υπαλλήλων έφτασε στο 90% ,ενώ μέχρι πρότινος ήταν στο 20%, ενώ από πλευράς προϊσταμένων η συμμετοχή έφτασε το 100% (εξαιρούνται  της αξιολόγησης τα σώματα ασφαλείας και οι εκπαιδευτικοί).

Η διαδικασία της αξιολόγησης, που αποτελεί και βασικό προαπαιτούμενο της τρίτης αξιολόγησης του προγράμματος, στην πρώτη της φάση αφορούσε την σύνταξη των εκθέσεων αξιολόγησης από τους υπαλλήλους(περιλαμβάνουν την αναγραφή τυπικών και ουσιαστικών προσόντων, εργασιακής εμπειρίας κλπ) οι οποίες  θα εξεταστούν ενδελεχώς από δύο αξιολογητές προϊσταμένους τους οι οποίοι και θα προχωρήσουν, μέσα σε αυστηρά καθορισμένα χρονικά όρια (έως το τέλος του χρόνου)στη βαθμολόγηση του κάθε υφισταμένου τους υπαλλήλου.

Η διαδικασία της αξιολόγησης ,με βάση το νόμο που ψηφίστηκε επί Υπουργίας Βερναρδάκη στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα χρησιμεύσει για την  βαθμολογική εξέλιξη των υπαλλήλων αλλά και την κάλυψη θέσεων ευθύνης στο Δημόσιο.

Όσοι υπάλληλοι λάβουν για 2 συνεχόμενα χρόνια άριστα θα λαμβάνουν ως μπόνους έναν επιπλέον βαθμό(ταχύτερη προαγωγή κατά ένα έτος) και θα καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης, ενώ για όσους υπαλλήλους κριθούν  ανεπαρκείς  προβλέπονται σεμινάρια επιμόρφωσης αλλά και πάγωμα για ένα χρόνο της βαθμολογικής τους εξέλιξης.

ΠΗΓΗ


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χατζηδάκης: Η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας θα ευνοήσει τις επενδύσεις

Να μην ενοχοποιούνται οι επενδύσεις στα ακίνητα, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομίας σε ομιλία του σε …