Και τον Αύγουστο πρώτη η Ελλάδα στην ανεργία

Η ανεργία στην 19μελή ευρωζώνη μετρήθηκε τον Αύγουστο στο 9,1%, όμως στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 21,2%. Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη και στην ευρύτερη Ευρωπαϊκή Ένωση διατηρεί η Ελλάδα, με διαφορά μεγαλύτερη των τεσσάρων μονάδων, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της Eurostat.

Η ανεργία στην 19μελή νομισματική ένωση μετρήθηκε τον Αύγουστο στο 9,1%, αμετάβλητη σε σχέση με τον Ιούλιο, που συνιστά όμως το χαμηλότερο ποσοστό από τον Φεβρουάριο του 2009.

Αντίθετα, στην Ελλάδα η ανεργία διαμορφώθηκε στο 21,2% (στοιχεία Ιουνίου), ενώ τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Ισπανία με ποσοστό 17,1%. Σε αμφότερες τις νοτιοευρωπαϊκές χώρες η ανεργία έχει μειωθεί κατά περισσότερες από δύο μονάδες σε σχέση με το καλοκαίρι του 2016, όμως το τελευταίο δωδεκάμηνο η πτώση έχει επιβραδυνθεί.

Το χαμηλότερο ποσοστό στη ζώνη του ευρώ καταγράφηκε στη Γερμανία (3,6%), ενώ ακολουθεί η Μάλτα με 4,2%. Στη Γαλλία η ανεργία αυξήθηκε οριακά σε σχέση με τον Ιούλιο κι ανήλθε στο 9,8%.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχε δρομολογήσει βαθιά μεταρρύθμιση του εργασιακού κώδικα με στόχο την αντιμετώπιση της χρόνια υψηλής ανεργίας στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κοινού νομίσματος.

Η χώρα μας κατέλαβε τα «πρωτεία» και στη νεανική ανεργία, με 43,3% (στοιχεία Ιουνίου), ακολουθούμενη από την Ισπανία (38,7%) και την Ιταλία (35,1%).


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ο Αχιλλέας Μπέος καταγγέλει σεξουαλική παρενόχληση από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Όπως καταγγέλει ο ίδιος στα social media η Ζωή Κωνσταντοπούλου του είπε «γεια σου κούκλε, τι …