Μεγάλες Τράπεζες δεν πλήρωναν τις υπερωρίες του προσωπικού!

Όχι μόνο η αδήλωτη εργασία αλλά και η υποδηλωμένη εργασία, δηλαδή εκείνους που δηλώνονται πως δουλεύουν για λιγότερες ώρες απ’ ότι πραγματικά εργάζονται όπως στον τουρισμό, ερευνώνται από τις καταγγελίες και τους ελέγχους των κλιμακίων, με τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Νάσο Ηλιόπουλο, να αποκαλύπτει στον ραδιοσταθμό "Κόκκινο" ότι εντοπίστηκαν δύο μεγάλες τράπεζες, να καταστρατηγούν την κείμενη νομοθεσία σε βάρος των εργαζομένων τους!

Χαρακτηριστικά δήλωσε:

"Οσον αφορά τις παραβάσεις, σ’αυτές δεν εμπλέκονται μόνο μικρές εταιρείες αλλά και μεγάλες τράπεζες. Οπως ανέφερε, στην Εθνική Τράπεζα και στην Τράπεζα Πειραιώς επιβλήθηκαν πρόστιμα άνω των 2 εκ. ευρώ συνολικά.

Οι διαβουλεύσεις για την μείωση ή μετατροπή του προστίμου των 10.500 ευρώ θα έχουν ολοκληρωθεί.

Ευελπιστώ ότι το σύστημα για την αναγγελία των υπερωριών στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ θα είναι έτοιμο στις αρχές του 2018."


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ευρωεκλογές: Ελληνικό «άρωμα» στις γερμανικές υποψηφιότητες

Μια Φιλελεύθερη με πάθος για την Ελλάδα, μια ανεξάρτητη καπετάνιος-ακτιβίστρια για τους πρόσφυγες είναι μερικοί …