Φώφη Γεννηματά: Αξιοπρέπεια στην εργασία-ανάπτυξη για όλους

«Ψήφο εμπιστοσύνης» και «καθαρή εντολή» εν όψει των εκλογών για την ανάδειξη της ηγεσίας της Κεντροαριστεράς ζήτησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σε ομιλία της σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, για να εγγυηθεί ότι «ενωμένοι θα φτάσουμε στη νίκη, την πραγματική ελπίδα. Όσο μεγαλύτερη συμμετοχή τόσο μεγαλύτερη δυναμική».

Μεταξύ άλλων, η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε εκτενώς στην κατάσταση στην αγορά εργασίας, λέγοντας ότι ένα σοσιαλιστικό δημοκρατικό κόμμα έχει πάντα ως στρατηγική επιλογή την πλήρη απασχόληση και την αξιοπρέπεια του εργαζόμενου και δεσμεύτηκε για την επαναφορά των Εθνικών Συλλογικών Συμβάσεων.

«Στηρίζουμε απόλυτα την Εθνική Γενική Σύμβαση, αλλά και τις Κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας, που δημιουργούν υγιείς όρους ανταγωνισμού στους κλάδους της οικονομίας. Θέλουμε ο κατώτερος μισθός να καθορίζεται από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση, μέσα από τον διάλογο των Κοινωνικών Εταίρων, ώστε να επιτευχθεί η σταδιακή αύξησή του. Στόχος να επαναφέρουμε την υποχρεωτικότητα, την καθολική εφαρμογή της Εθνικής και των Κλαδικών Συμβάσεων σε όλες τις επιχειρήσεις, είτε συμμετέχουν στις εργοδοτικές οργανώσεις είτε όχι. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο οι επιχειρησιακές συμβάσεις αποκτούν θετικό ρόλο για τους εργαζόμενους και για την επιχείρηση. Πρέπει όμως να αλλάξουν οι διατάξεις για την δυνατότητα υπογραφής τους από πολύ μικρές ενώσεις προσώπων που δεν εκφράζουν πραγματικά τους εργαζόμενους της επιχείρησης. Τα ίδια τα συνδικάτα μαζί με τους κοινωνικούς εταίρους, μπορούν και πρέπει να προτείνουν ποιες είναι οι αναγκαίες αλλαγές επικαιροποίησης και βελτίωσης του φιλεργατικού Ν. 1264/82» είπε.

Όσον αφορά στους δημοσίους υπαλλήλους, η κυρία Γεννηματά υποστήριξε κατά το "protothema.gr" να μην γίνεται πρόσληψη στο Δημόσιο εκτός ΑΣΕΠ και τάχθηκε υπέρ της αξιολόγησης, χωρίς να δημιουργείται κάθε λίγο καθεστώς ανασφάλειας για το σύνολο των δημόσιων υπαλλήλων.

Το «παρών» στη συγκέντρωση-ομιλία της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έδωσαν 700 στελέχη, μεταξύ των οποίων οι βουλευτές Α. Λοβέρδος, Β. Κεγκέρογλου, Δ. Κρεμαστινός, Ε. Χριστοφιλοπούλου, Γ. Αρβανιτίδης, Θ. Παπαθεοδώρου, Γ. Κουτσούκος, Κ. Μπαργιώτας, Μ. Τζελέπης.

Ακόμη, οι Μ. Χρυσοχοΐδης, Θ. Τσούρας, Κ. Σφυρίου, Χ. Πολυζωγόπουλος, Σ. Ράπτη, Τ. Αντωνίου, Β. Έξαρχος, Β. Σουλαδάκη, Π. Κουκουλόπουλος, Ν. Κανελλόπουλος, Πανταζής Κ, Ν. Γιαννακόπουλου , Ιωαννιδης Ι, Π. Χρηστίδης.

Επίσης, οι Κ. Παπαδημητρίου (Γ.Γ. Οικ. Επιμελητηρίου), Π. Περάκης (ΔΣΑ), Σ. Σπυροπουλος , Φ. Τουραλης, Ι. Διονυσόπουλος.


Από στελέχη χώρων εργασίας, το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, οι:

Γ. Παναγόπουλος (Πρόεδρος ΓΣΕΕ)
Β. Μουτάφης Μέλος Ε.Ε. ΓΣΕΕ
Γ. Γεωργακόπουλος Μέλος Ε.Ε. ΓΣΕΕ
Θ. Δανούσης Μέλος Ε.Ε. ΓΣΕΕ
Λ. Δημητριάδου Μέλος Ε.Ε. ΓΣΕΕ
Στ. Κουτσουμπέλης ΑΔΕΔΥ
Δ. Μπράτης ΑΔΕΔΥ
Ηλ. Δόλγυρας ΑΔΕΔΥ
Γ. Παπαγεωργόπουλος ΑΔΕΔΥ
Στ. Κούκος Πρ. ΟΤΟΕ
Γ. Βασιλόπουλος Πρ. Ομοσπονδίας ΕΛΤΑ
Δ. Καραγεωργόπουλος Πρ. Ομ. Ιδιωτικών Υπαλλήλων
Κ. Κουλούρης Γ.Γ. ΕΚ Αθηνών
Ν. Ηλιόπουλος Πρ. Ομ. Χειριστών
Β. Λίγκος Πρ. ΕΚ Ελευσίνας
Απ. Ραυτόπουλος Τεχνικοί ΟΑΣΑ
Βάσω Βογιατζοπούλου Πρ. ΤΥΠΕΤ/ΟΤΟΕ
Λ. Σκούλος Πρ. Σωμ. Οδηγών ΟΑΣΑ
Γ. Λαζαρίδης ΠΟΕΔΗΝ
Σ. Σαξώνης Αντ. ΟΤΟΕ
Γ. Κωνσταντινόπουλος ΓΣΕΕ/Πρ. Συλλόγου Εμπορικής
Γ. Αρβανίτης Πρ. Συλλόγου Εθνικής
Ηλ. Κιούλος Ομ. Υπ. Εργασίας
Κ. Γιακουμής Αντ. Συλλόγου Τρ. Πειραιώς
Π. Γαζέττας Γ.Γ. Συλλόγου πρ ΑΤΕ
Ν. Παπαϊωάννου Πρόεδρος ΣΥΤΑΤΕ
Φ. Δημακάκος ΕΕ ΟΤΟΕ
Β. Τζουμάκας Ομ. ΥΠΕΧΩΔΕ
Δ. Κουρουβάκαλης ΠΟΕΔΗΝ
Γ. Γρίβας Πρ. Πρόεδρος Εφοριακών
Θ. Χρονόπουλος Πρ. μέλος Ε.Ε. ΑΔΕΔΥ
Ν. Τσιούλος Πρ. Πρόεδρος ΟΛΜΕ
Ν. Δεληγιάννης Πρ. Παν. Συλλόγου Eurobank
Π. Καραγιώργος ΟΤΟΕ
Κ. Σαπλαούρας Πρ. Πτυχιούχων ΕΛΤΑ
Μ. Κωνσταντίνου Πρόεδρος Συλ. Δικτύου ΕΛΤΑ
Δ. Κωστόπουλος Πρόεδρος Σωμ. Φυλάκων ΕΛΤΑ
Θ. Αυγουστάτος Πρόεδρος Σωμ. ΕΛΤΑ Πειραιάς
Σ. Κουμακάκης Ομ. ΕΛΤΑ
Γ. Καλοπίτας Ομ. ΕΛΤΑ
Γ. Παπανικολάου Ομ. ΕΛΤΑ
Μιχ. Πέρρος Σωματεία Συνταξιούχων
Γ. Γεωργιόπουλος Σωματεία Συνταξιούχων


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Όλες οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ, υπουργείο εργασίας έως 08-10-2021

Όλες οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ, υπουργείο εργασίας έως 08-10-2021 Πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ, υπουργείο …