Στροφή του καιρού στην κακοκαιρία από τις 6 Οκτωβρίου!(Χάρτης)

Οκτώβριος, ο μήνας της έναρξης των οργανωμένων βαρομετρικών συστημάτων και των δυνατών βροχοπτώσεων. Η καιρική εξέλιξη το πρώτο δεκαήμερο του μήνα χωρίζεται σε 2 μέρη και δείχνει να παρουσιάζει ενδιαφέρον προς το τέλος αυτού.

Όπως αναφέρει το meteoclub το πρώτο μέρος, μέχρι τις 6 Οκτωβρίου, ο καιρός θα παρουσιάσει αισθητή βελτίωση καθώς το ψυχρό σύστημα που μας επηρέασε τις προηγούμενες ημέρες θα απομακρυνθεί.

Η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες σταδιακά θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει έως τις 6 Οκτωβρίου τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα εξακολουθούν να πνέουν με ένταση έως τα 6 με 7 Μποφόρ τοπικά , ενώ στο Ιόνιο θα εξασθενήσουν.

Το δεύτερο μέρος, από τις 6 προς 7 Οκτωβρίου μέχρι και τις 10, ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση. Η εδραίωση του αντικυκλώνα στη δυτική Ευρώπη / Αζόρες νήσους (γνωστός ως Αζορικός αντικυκλώνας) θα προκαλέσει την πρώτη κατάρρευση ενός οργανωμένου βαρομετρικού συστήματος στη βορειοδυτική Ευρώπη και τμήμα αυτού θα μας επηρεάσει στις 7 Οκτωβρίου με πολλές βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες και θα ενισχυθούν σημαντικά φτάνοντας τοπικά τα 7 Μποφόρ ενώ παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή άνοδο.

Οι τελευταίες 2 ημέρες του δεκαημέρου (9-10/10) ο καιρός θα παραμείνει άστατος στις ηπειρωτικές περιοχές με τοπικές βροχές ή και σποραδικές καταιγίδες αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Το θερμόμετρο θα επιστρέψει στις φυσιολογικές τιμές και θα πέσει περίπου 3 με 5 βαθμούς Κελσίου ως προς τις μέγιστες τιμές.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φάμελλος: Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή

Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή, ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ …