Τα 72 λεπτά που ο μακελάρης-τζογαδόρος σκόρπισε το θάνατο(Σκληρό VIDEO&ΦΩΤΟ)

23 όπλα, χιλιάδες σφαίρες σε 10 τσάντες, δυο πολεμικά όπλα σε τρίποδα και 72 λεπτά τρόμου, 59 νεκρούς και 527 τραυματίες, άφησε πίσω του ο 64χρονος μακελάρης Στίβεν Πάντοκ, που άνοιξε πυρ αδιακρίτως κατά αθώων πολιτών, που το μόνο τους σφάλμα ήταν να επιλέξουν να παρακολουθήσουν συναυλίες στο πλαίσιο φεστιβάλ κάντρι μουσικής, στο Λας Βέγκας.

Ο 64χρονος μακελάρης ζούσε σε ένα συγκρότημα όπου μένουν φιλήσυχοι συνταξιούχοι. Είχε αγοράσει το σπίτι του έναντι 369.000 το 2015. Όπως διαπιστώθηκε είχε μετατρέψει στο δωμάτιό του στον 32ο όροφο ενός από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία στο Λας Βέγκας στο Mandalay Bay σε πραγματικό οπλοστάσιο.

Εκτός από τα όπλα βρέθηκε και η εκρηκτική ουσία Tannerite, η οποία χρησιμοποιείται για να φτιάχνονται ειδικοί στόχοι για εξάσκηση. Βρέθηκαν επίσης χιλιάδες πυρομαχικά αλλά και ηλεκτρονικές συσκευές.

Στο αυτοκίνητό του βρέθηκε και νιτρική αμμωνία, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κατασκευαστούν βόμβες, ενώ η αστυνομία βρήκε ότι τις τελευταίες εβδομάδες έκανε μεταφορές χιλιάδων δολαρίων. Κάποιες μέρες είχε ξοδέψει 30.000 δολάρια κι άλλες 20.000$!.

Ο αδερφός του τον περιγράφει ως έναν τύπο που «απλά έμενε στο Mesquite, πήγαινε στο Λας Βέγκας να τζογάρει και του άρεσαν τα μπουρίτος». Δεν είχε ποτέ απασχολήσει την αστυνομία. Ούτε καν για να του κόψουν… κλήση! Λας Βέγκας

Σύμφωνα με τον Έρικ Πάντοκ, ο αδερφός του δεν είχε ούτε στρατιωτική εκπαίδευση, ούτε κάποιο ενδιαφέρον για τα όπλα.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Λεωφορεία. Στάσεις εργασίας την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Λεωφορεία ΟΑΣΑ – Στάσεις εργασίας την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024   Αστικά λεωφορεία ΟΑΣΑ. Στάσεις εργασίας …