Το ΙΚΑ χρέωσε δυο φορές με το ίδιο ποσό συνταξιούχο

Συνταξιούχος κατήγγειλε στον Συνήγορο ότι το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του ζητούσε για δεύτερη φορά να επιστρέψει το ίδιο ποσό το οποίο του είχε καταβάλει χωρίς να το δικαιούται

Συγκεκριµένα, για χρονικό διάστηµα περίπου επτά µηνών (10/2012 – 4/2013) και πριν αρχίζει η κανονική καταβολή της σύνταξής του, χορηγήθηκε στον εν λόγω πολίτη προσωρινή σύνταξη, χωρίς όµως να τη δικαιούται. Τον Σεπτέµβριο του 2016, του καταλογίστηκαν τα αχρεωστήτως χορηγηθέντα ποσά, και ζητήθηκε η επιστροφή τους.

Ο συνταξιούχος υποστήριξε ότι έχει ήδη επιστραφεί η οφειλή αυτή, αφού, ήδη από τον Ιανουάριο του 2015 έχει συµψηφιστεί µε αναδροµικά ποσά συντάξεων.

Ο Συνήγορος έστειλε στο αρµόδιο υποκατάστηµα επιστολή-πόρισµα, στην οποία, προβαίνοντας σε αναλυτικούς υπολογισµούς των διαφόρων ποσών που καταβλήθηκαν ή συµψηφίστηκαν, επισήµανε ότι πράγµατι τα ποσά αυτά είχαν ήδη αποπληρωθεί δια συµψηφισµού, µε αναδροµικές συνταξιοδοτικές παροχές, και συνεπώς θα έπρεπε να επανεξεταστεί η απόφαση µε την οποία του χρεωνόταν το ίδιο ποσό για δεύτερη φορά.

Η αρµόδια υπηρεσία επανεξέτασε την υπόθεση, αποδέχτηκε τις θέσεις του Συνηγόρου, ότι δηλ. ο συνταξιούχος είχε χρεωθεί δύο φορές το ίδιο αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό και ανακάλεσε την απόφαση καταλογισµού.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μαρινάκης προς Τουρκία: Καθαρά για περιβαλλοντικούς σκοπούς τα θαλάσσια πάρκα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε παράλληλα ότι είναι δεδομένη η θέση της ελληνικής κυβέρνησης για συνέχιση …