Εκατομμύρια θα πεθάνουν αν πατήσει ο Κιμ το "κουμπί"

Σύμφωνα με μια έρευνα του Πανεπιστημίου Διεθνών Σπουδών, ενός ιδρύματος που λειτουργεί κάτω από αμερικάνικη και νοτιοκορεάτικη εποπτεία, αν τελικά ο Κιμ… πατήσει το κουμπί και εκτοξευτούν πυρηνικές κεφαλές εναντίον των πλησιέστερων στόχων του, δηλαδή στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα, τότε θα πεθάνουν 2 εκατομμύρια άνθρωποι και θα τραυματιστούν άλλα 8 εκατομμύρια.

Το ίδρυμα υπολόγισε τις πυρηνικές βόμβες που έχει η Πιονγιάνγκ -περίπου 25- τις πιθανότητες αστοχίας και «απόκρουσης» από τα αντιπυραυλικά συστήματα, τις συνέπειες που θα είχε μια τέτοια έκρηξη σε πυκνοκατοικημένες περιοχές -συγκεκριμένα στη Σεούλ και στο Τόκιο- και κατέληξε σε αυτόν τον αριθμό, που αποτελεί και το «χειρότερο» σενάριο.

Συγκριτικά με τις μοναδικές περιπτώσεις έκρηξης ατομικών βομβών στην Ιστορία – στη Χιροσίμα (80.000 θύματα) και στο Ναγκασάκι (40.000 θύματα)-, λόγω του ότι η τεχνολογία έχει εξελιχθεί από το 1945 και ο πληθυσμός στη Σεούλ και στο Τόκιο είναι πολύ μεγαλύτερος, αναμένονται πολύ πιο καταστροφικά αποτελέσματα…

Χαρακτηριστικά, οι ατομικές βόμβες του 1945 είχαν ισχύ 15-25 κιλοτόνων, ενώ αυτή που δοκίμασε η Βόρεια Κορέα τον περασμένο Σεπτέμβριο, 108-205 κιλοτόνους…


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ - Παρουσίαση ευρωβουλευτών: Οι 35 ψηφισμένοι, οι δύο νυν και οι πέντε «προεδρικοί»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε σε εκδήλωση τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος, παρουσία του …