Στο Facebook ανήρτησε 3 φωτογραφίες–σκίτσα, υλικού παιδικής ποpνογραφίας

Δικογραφία για ποpνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος ενός 48χρονου. Ειδικότερα, για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε καταγγελία, μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμφωνα με την οποία χρήστης του Facebook ανήρτησε τρεις φωτογραφίες – σκίτσα, με υλικό ποpνογραφίας ανηλίκων, σε ομάδα που συμμετείχε στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες, από κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο σπίτι του 48χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, ενώ ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  •  Τηλεφωνικά: 11188
  •  Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  •  Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
  •  Μέσω twitter : @ CyberAlertGR

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τουρκία: Οι δηλώσεις για «γενοκτονία των Αρμενίων» διαστρεβλώνουν τα ιστορικά γεγονότα

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι οι δηλώσεις είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο Τη δυσαρέσκειά …