95 τα προαπαιτούμενα, αλλά μόνο τα 15 έχουν ολοκληρωθεί

Η κυβέρνηση θα πρέπει να τρέξει την υλοποίηση των προαπαιτούμενων έως τον Νοέμβριο εάν θέλει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση έως τον Δεκέμβριο. Πηγές των δανειστών, καταγράφοντας καθυστερήσεις, ήδη κάνουν λόγο για ορίζοντα Γενάρη, υποστηρίζοντας ότι μέχρι εκείνου του χρονικού σημείου, η αξιολόγηση μπορεί να ολοκληρωθεί χωρίς να «χτυπά» στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018. Περαιτέρω καθυστερήσεις συνεπάγονται κίνδυνο ανατροπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το "Κέρδος" μέχρι σήμερα το κυβερνητικό επιτελείο έχει ολοκληρώσει 15 προαπαιτούμενα από τη λίστα των 95 παραδοτέων έως τον Δεκέμβριο. Ο σχεδιασμός προβλέπει υλοποίηση επιπλέον 15 έως το τέλος Οκτωβρίου, πενήντα μέσα στον Νοέμβριο και κλείσιμο των καυτών εκκρεμοτήτων με ένα νομοσχέδιο στις αρχές Δεκέμβρη για να βγει το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της αξιολόγησης έως το τελευταίο Eurogroup του έτους στις 4 Δεκεμβρίου.

Ο σχεδιασμός προϋποθέτει την επιτυχή ολοκλήρωση ενός αγώνα δρόμου, με την προϋπόθεση ότι δεν θα προκύψουν «κακοτοπιές».

Πέραν υπόθεσης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, της αξιολόγησης στο Δημόσιο, του επανυπολογισμού των συντάξεων και των ασφαλιστικών εισφορών μη μισθωτών με βάση τα πραγματικά εισοδήματα του 2016, του προσδιορισμού του καταλόγου των μονάδων της ΔΕΗ που θα πουληθούν, ανατροπές ενδέχεται να προκαλέσει η στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναφορικά με πιθανά νέα μέτρα το 2018.

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού ξεψαχνίζεται από τους δανειστές, την ερχόμενη εβδομάδα το ΔΝΤ θα δημοσιοποιήσει τις νεότερες προβλέψεις του για ανάπτυξη και πλεονάσματα ενώ στο διάστημα 13-15 Οκτωβρίου κατά την ετήσια σύνοδο στην Ουάσινγκτον ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναμένεται να πάρει μια πρώτη γεύση της στάσης που θα τηρήσει το Ταμείο στο ελληνικό ζήτημα. Τα χαρτιά των δανειστών αναμένεται να ανοίξουν το τρίτο δεκαήμερο του Οκτώβρη όταν και αναμένονται οι επικεφαλής στην Αθήνα.

Μεγάλο μέρος των συζητήσεων με τους δανειστές αναμένεται να μονοπωλήσουν οι περικοπές των κοινωνικών επιδομάτων, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, τα εργασιακά με τις αλλαγές στους κανόνες για την προκήρυξη απεργιών να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων αλλά και η αγορά ενέργειας όπου ακόμα δεν έχει συμφωνηθεί η λίστα των υπό πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μυτιλήνη: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με Τούρκους τουρίστες

Ο Κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την εφαρμογή της έκδοσης της visa express ενώ διαπίστωσε την …