Η ταλαιπωρημένη φορολογικά κατηγορία πολιτών

Δεν φτάνει που πληρώνουν διπλό χαράτσι στον ΕΦΚΑ ως μισθωτοί και παράλληλα απασχολούμενοι με μπλοκάκι, αλλά είναι οι μόνοι Ελληνες ασφαλισμένοι που πληρώνουν δύο ταμεία υγείας.

Η πρωτάκουστη αφαίμαξη αφορά δύο κλάδους σύμφωνα με το "newmoney".

Αρκετούς δημοσιογράφους που καλύπτονται από τον ΕΔΟΕΑΠ -τον οποίο παλεύουν να σώσουν- αλλά ως «μπλοκάκηδες» του πρώην ΟΑΕΕ είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν και ΕΟΠΥΥ.

Η δεύτερη κατηγορία αφορά δικηγόρους που εργάζονται στην Εθνική Τράπεζα, η οποία επίσης έχει δικό της ταμείο υγείας, το ΤΥΠΕΤ.

Το υπουργείο Εργασίας και ο ΕΦΚΑ παραδέχονται ότι πρόκειται για αδικία, αλλά δεν έχουν εκδώσει ακόμα διευκρινιστική εγκύκλιο, πετώντας ο ένας φορέας το μπαλάκι στον άλλο. Εν τω μεταξύ κάθε μήνα αναρτώνται οι οφειλές και υπέρ ΕΟΠΥΥ για αρκετούς ασφαλισμένους οι οποίες πρέπει να πληρωθούν.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βουλή: Να ανακαλέσει εκ νέου καλεί η Ζαχαράκη τον Παπαδόπουλο

Κάθε προσπάθεια παρακίνησης σε βία καταδίκασε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ η Κατερίνα Νοτοπούλου, τονίζοντας πως …