Νόμος του κράτους με 148 ΝΑΙ η αλλαγή φύλου από τα...15 έτη!

Δεκτό επί της αρχής και κατά πλειοψηφία έγινε το νομοσχέδιο για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. το οποίο υπερψήφισαν 171 βουλευτές.

Όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του Ποταμιού υπερψήφισαν επί της αρχής, τα άρθρα και την τροπολογία.

«Ναι» στην αλλαγή φύλου από τα 15 – το επίμαχο άρθρο για το οποίο κινδύνευε το ν/σ - είπαν 148 βουλευτές, σε σύνολο 285 παρόντων.

«Όχι» ψήφισαν 124 βουλευτές. Το άρθρο πέρασε λόγω των απουσιών που υπήρξαν, καθώς έτσι δεν απαιτούνται 151 βουλευτές.

Όλοι οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων καταψήφισαν το άρθρο, εκτός τον υφυπουργό Παιδείας κ. Κώστα Ζουράρι, ο οποίος το ψήφισε.

Στα «όχι» της ΝΔ, της Ένωσης Κεντρώων, του ΚΚΕ και της ΧΑ, προστέθηκαν λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία και οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.  Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δήλωσε ναι σε όλα και παρόν στο άρθρο 3.

Τα άρθρα 1,2,4,5,6 και 7 υπερψηφίστηκαν από 165 βουλευτές, ενώ 119 δήλωσαν όχι και ένας παρόν.

Η τροπολογία που αφορά την Ένωση Τουρκικής Θράκης υπερψήφισαν 248 βουλευτές, ενώ 39 την καταψήφισαν.

Για «νίκη της προόδου έναντι της συντήρησης και του σκοταδισμού» κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές

«Με ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία 171 βουλευτών υπερψηφίστηκε ένα νομοσχέδιο τομή, που διευρύνει την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων, κατοχυρώνοντας νομοθετικά το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού φύλου» σημειώνουν από την κυβέρνηση, αναφορικά με το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

Στην κυβέρνηση σχολιάζουν ότι «τελικά, μόνοι εκτεθειμένοι είναι όσοι προσπάθησαν να παίξουν παιχνίδια πολιτικών σκοπιμοτήτων, με αφορμή ένα ζήτημα αναγνώρισης και κατοχύρωσης ατομικών δικαιωμάτων».

Υπογραμμίζουν, δε, ότι «το πολιτικό δίλημμα της εποχής εξακολουθεί να είναι ένα: Με την πρόοδο για μία κοινωνία του 21ού αιώνα ή με τη συντήρηση και το σκοταδισμό» για να τονίσουν ότι «η ελληνική Βουλή σήμερα απάντησε με σαφήνεια υπέρ της προόδου».

Mία σπαραχτική ιστορία κατέθεσε από τα έδρανα της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που, όπως επανέλαβε αρκετές φορές, είναι πραγματική. Η ιστορία αφορά μάλλον το παιδί μίας φίλης της γειτόνισσας της κουμπάρας της δεύτερης ξαδέρφης του, που ανακοίνωσε στους γονείς του ότι θέλει να κάνει διόρθωση φύλου γιατί του το είπε ένας εξωγήινος, ένα βράδυ στον Υμηττό.

Αυτό που απ’ ότι καταλαβαίνουμε ήθελε να πει είναι ότι αποκλείεται όσοι είναι κάτω των 18 να γνωρίζουν αν νιώθουν καλά με το βιολογικό τους φύλο και ότι είναι πολύ πιθανό είτε να φαντάζονται διάφορα, είτε κάποιος να τους κοροιδέψει. Ότι η σχέση με το σώμα και τη σεξουαλικότητα έρχεται στα 18 χρόνια, γιατί η πολιτεία έχει ορίσει τα 18 ως το σημείο της ενηλικίωσης.

Και κυρίως, ότι τον λόγο για το αν ένας έφηβος ή ένα ενήλικας θα μπορεί να προχωρήσει σε παρεμβάσεις πάνω στο σώμα του δεν θα τον έχει ο ίδιος, αλλά η Εκκλησία, ο Βασίλης Τσιάρτας και άνθρωποι που δεν αντιμετώπισαν ποτέ τέτοιου είδους αδιέξοδα ή τον κοινωνικό ρατσισμό από το περιβάλλον τους.

Σκληρή αντιπαράθεση διεξήχθη στη Βουλή, λίγο πριν την πραγματοποίηση της ονομαστικής ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου.

«Είστε γιαλαντζί φιλελεύθερος» ανέφερε ο πρωθυπουργός, κατηγορώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον κ. Μητσοτάκη να αναφέρει ότι ο ετερόκλητος κυβερνητικός συνασπισμός έχει ημερομηνία λήξης.

Τσίπρας: Προσβλητικό το παράδειγμα Μητσοτάκη

«Η επιλογή Μητσοτάκη να αναφερθεί σε ένα παράδειγμα, ότι τάχα ένας ψυχίατρος του είπε ότι δεν μπορούμε να δίνουμε τη δυνατότητα αλλαγής ταυτότητας φύλου στα 18 χωρίς ιατρική γνωμάτευση, γιατί κάποιος που ήθελε να το κάνει όταν τον ρώτησαν το λόγο είπε ότι πήγε στον Υμηττό και του το είπαν οι εξωγήινοι. Είναι ντροπή να υβρίζει μια κοινωνική κατηγορία και να λέει ότι τάχα χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης. Αναμένω τον αρχηγό της ΝΔ και να πάρει πίσω την υβριστική αναφορά απέναντι σε συμπολίτες μας. Άστοχη και ντροπιαστική η αναφορά» σημείωσε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Η συζήτηση έχει μια υποκριτική διάσταση. Αντί να συζητάμε για μια μεγάλη και ουσιαστική τομή που αφορά στοιχειώδη εκσυγχρονισμό και που 19 χώρες της ΕΕ έχουν εντάξει στο δίκαιό τους ανάλογες ρυθμίσεις, συζητάμε την υπόθεση που αφορά την ηλικία των 15 ετών. Πρόκειται για υποκρισία. Για τους ανήλικους διεμφυλικούς πολίτες 15 ετών, αυτό που θα έπρεπε να βαρύνει τη συνείδηση μας είναι αν θα τους δώσουμε τη νομική δυνατότητα να σταματήσει η δραματική συμπεριφορά που υφίστανται».

«Δεν αναφερθήκατε κ. Μητσοτάκη στο γεγονός ότι υπάρχουν δεκάδες απόπειρες αυτοκτονίας που κρύβονται κάτω από το χαλί, λόγω του ότι υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο που δεν προσαρμόζεται για να δώσει διέξοδο. Λαϊκίσατε ότι είπατε ότι 15χρονοι δεν μπορούν να έχουν δίπλωμα οδήγησης. Το δίκαιο μας, καλό ή κακό, με βάση αυτό δίνουμε τη δυνατότητα γάμου στα 10 χρόνια με δικαστική απόφαση, στα 15 χρόνια με δικαστική απόφαση μπορούν να μπαίνουν φυλακή ανήλικοι, στα 12 δίνουμε την ταυτότητα στα παιδιά» πρόσθεσε και κατέληξε:

Φτιάχνουμε ένα πλαίσιο στο οποίο με τη συναίνεση των γονέων και ιατρική γνωμάτευση στα 15 μπορούν να έχουν τη δυνατότητα να πάνε και να αποκτήσουν την ταυτότητα που αρμόζει με την ύπαρξή του. Η συζήτηση διεξάγεται με όρους Μεσαίωνα. Βγαίνουμε μπροστά, δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Να ανακαλέσετε το προσβλητικό παράδειγμα που επικαλεστήκατε».

Μητσοτάκης: Ο Καμμένος έβαλε την ουρά στα σκέλια

Αφού εισήλθε στην αίθουσα της Ολομέλειας, ο πρόεδρος της ΝΔ σύστησε στον πρωθυπουργό “να είναι λίγο πιο ψύχραιμος, να μη δείχνετε τόσο πάθος για ζητήματα που σας δημιουργούν μεγάλο πολιτικό πρόβλημα στην κοινοβουλευτική σας ομάδα”.

Όπως είπε, “για άλλη μια φορά δεν ήσασταν στην ομιλία μου, εγώ είμαι παρών στις δικές σας. Ο κ. Καμμένος που είναι; Και στον Άρη θα πήγαινε για να μην είναι παρών, αυτός που έλεγε θα ρίξει την κυβέρνηση, έβαλε την ουρά στα σκέλια για την καρέκλα και ψηφίζει τα αντίθετα από αυτά που πιστεύει».

Αναφερόμενος στο παράδειγμα με τον ψυχίατρο, σημείωσε ότι «είναι θλιβερό μια πραγματική ιστορία ένας άνθρωπος με 40 χρόνια ιστορία, να την ευτελίζετε με αυτό τον τρόπο. Είπα ένα παράδειγμα ότι υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που θέλουν να αλλάξουν φύλο. Χρειάζεται φίλτρο ασφαλείας και μία διάγνωση. Να πάει κάποιος σε έναν ειδικό.

Η δύσκολη απόφαση είναι να βγει από το σπίτι ένα αγόρι ντυμένο κορίτσι. Το ζήτημα έχει και ιατρική διάσταση, μην είστε ανεύθυνοι και μη μας κουνάτε το δάχτυλο. Αναγνώρισα και αναγνωρίζω το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό”.

Αποσύρτε το νομοσχέδιο και ψηφίστε την δικιά μας πρόταση νόμου αν θέλετε να συμφωνήσουμε. Θα διευκολύνετε και τον εταίρο σας να μην κρύβετε στη Βραζιλία. Ας είμαστε σοβαροί. Το ζήτημα δεν είναι μόνο ζήτημα ατομικών δικαιωμάτων, είναι και ιατρικό ζήτημα, μην εθελοτυφλείτε».

Τσίπρας: «Είστε γιαλαντζί φιλελεύθερος»

«Έχετε ένα πρόβλημα κατανόησης των επιχειρημάτων. Λέτε ότι είσαστε υπέρ του δικαιώματος στον αυτοπροσδιορισμό. Και την ίδια στιγμή λέτε ότι οι ενήλικες πολίτες πρέπει να πηγαίνουν να παίρνουν γνωμάτευση για να αποκτήσουν το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό. Έχετε χάσει τη μπάλα. Είστε γιαλαντζί φιλελεύθερος. Είστε νεοφιλελεύθερος. Δώσατε ένα ατυχές παράδειγμα. Καταλαβαίνετε τι κάνετε; Δίνετε την αίσθηση ότι ταυτίζετε μια ολόκληρη κατηγορία με όσους αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα» σημείωσε ο πρωθυπουργός απαντώντας στον κ. Μητσοτάκη.

«Έρχεστε με την καραμέλα των ΑΝΕΛ. Η ίδια η ζωή αποδεικνύει ότι οι ΑΝΕΛ, που τους κατηγορείτε ως ακροδεξιούς, με τον Καμμένο στην κυβέρνηση πέρασε το σύμφωνο συμβίωσης και περνάει τώρα το ν/σ για την ταυτότητα φύλου. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι σήμερα κάνουμε μια μεγάλη τομή. Το ν/σ αυτό θα περάσει με μεγάλη πλειοψηφία επί της αρχής και θα περάσουν και τα άρθρα» κατέληξε.

Μητσοτάκης: Δεν ψήφισε το σύμφωνο ο Καμμένος, εγώ το ψήφισα

«Ο κ. Καμμένος δεν είναι ακροδεξιός, είναι τυχοδιώκτης. Ας με διορθώσουν οι πρακτικογράφοι, δεν θυμάμαι να είχαν ψηφίσει το σύμφωνο. Δεν το ψήφισε ο Καμμένος, το ψήφισα εγώ και άλλοι 17 βουλευτές. Αυτός ο ετερόκλητος σχηματισμός θα έχει ημερομηνία λήξης. Θα καταδικαστεί στην αφάνεια ο Καμμένος, εκτός αν του δώσετε θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας», απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Οι χρήστες του internet φυσικά μετά από τέτοιες δηλώσεις ξεκίνησαν πάρτι με τις σατυρικές αναρτήσεις για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους εξωγήινους να δίνουν και να παίρνουν:


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Συνάντηση Δένδια-Πάιατ - Πρέσβης ΗΠΑ: Φιλόδοξη ατζέντα της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο

Με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ συναντήθηκε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος …