Το ρολόι της κλήρωσης χρηματικών ποσών, μετρά αντίστροφα

Υπεγράφη, σύμφωνα με πληροφορίες, η υπουργική απόφαση με την οποία ρυθμίζονται όλες οι λεπτομέρειες για τον τρόπο διενέργειας της κλήρωσης χρηματικών ποσών για συναλλαγές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, τη λεγόμενη "φορολοταρία". Η πρώτη κλήρωση αναμένεται να γίνει στο τέλος του μήνα με βάση τα στοιχεία συναλλαγών που έχουν πραγματοποιήσει οι φορολογούμενοι κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, η φορολοταρία θα έχει τα εξής βασικά χαρακτηριστικά:

  • Για κάθε συναλλαγή που πραγματοποιούν οι φορολογούμενοι, ανεξάρτητα της πηγής του εισοδήματός τους, θα λαμβάνουν λαχνούς σε ηλεκτρονική μορφή. Ο αριθμός των λαχνών θα είναι ανάλογος της αξίας της συναλλαγής αλλά όσο αυξάνεται η αξία θα περιορίζεται αναλογικά ο αριθμός των χορηγούμενων λαχνών. Αυτό γίνεται προκειμένου να δοθεί κίνητρο στους φορολογούμενους να χρησιμοποιούν την πιστωτική ή χρεωστική κάρτα τους ακόμη και για μικροποσά.
    - στις αρχές κάθε μήνα η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων θα λαμβάνει τα στοιχεία των συναλλαγών που πραγματοποίησαν οι φορολογούμενοι τον προηγούμενο μήνα. Στο τέλος κάθε μήνα θα διενεργεί κληρώσεις με ηλεκτρονικό τρόπο.
  • Κάθε μήνα θα μοιράζεται στους τυχερούς φορολογούμενους συνολικά το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ καθώς χίλιοι τυχεροί θα κερδίζουν από χίλια ευρώ ο καθένας.
  • Το ποσό του επάθλου θα κατατίθεται στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλώσει ο φορολογούμενος στη φορολογική του δήλωση και θα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο. Επίσης, το ποσό δεν θα συμψηφίζεται με άλλες φορολογικές υποχρεώσεις του φορολογούμενου, ακόμη και στην περίπτωση που αυτές έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες ή έχουν ρυθμιστεί για τμηματική εξόφληση.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ποσό των δαπάνης για το 2017 έχει εγκριθεί από την αρχή του έτους που σημαίνει ότι ήδη υπάρχουν αδιάθετα τα έπαθλα της περιόδου Ιανουαρίου- Αυγούστου. Πρόκειται για 8 εκατ. ευρώ τα οποία σχεδιάζεται να δοθούν ως μπόνους μέσω επιπλέον κληρώσεων έως το τέλος του έτους.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ:  Το πιο σύντομο ανέκδοτο το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Μητσοτάκη

Την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας μεταξύ …