Μπροστά μεν, χάνει δύναμη δε η ΝΔ(Πίνακες)

Μείωση της ψαλίδας μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το tvxs.gr. Σε σχέση με την άνοιξη (Δημοσκόπηση Μαρτίου) η ΝΔ δείχνει κάμψη της τάξης του 1,3% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει μια αύξηση της τάξης του 1,7%.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 22,5% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 12,3%. Τρίτο ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,6% και έπονται η Χρυσή Αυγή με 6,5%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,7%, η Ένωση Κεντρώων με 2,2% και το Ποτάμι με 1,9%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν 0,9%.

Αυτοί που δηλώνουν αναποφάσιστοι αγγίζουν το 12,2%, ενώ αυτοί που δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν λευκό και άκυρο στο 4,9%. Ότι δεν θα ψηφίσει απαντά αυθόρμητα το 9,1%. «Δεν ξέρω δεν απαντώ», δηλώνει το 3,3% ενώ άλλη απάντηση δίνει το 6,9%. Τα ποσοστά αυτά συνολικά φτάνουν το 29,5%.

Εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ κερδισμένοι σε σχέση με τα ποσοστά που πήραν τον Μάρτιο είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη (+1,6%) και Ποτάμι (+1,2%) που μετέχουν και στον νέο φορέα. Μικρή άνοδος για το ΚΚΕ στο +0,7%, μεγαλύτερη για τη Χρυσή Αυγή στο +2,5%. Τα μικρότερα κόμματα παρουσιάζουν γενικά αύξηση στα ποσοστά τους.

Εκτίμηση εκλογικής επιρροής

Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στις 8 μονάδες με τη ΝΔ να συγκεντρώνει ποσοστό 30% και το ΣΥΡΙΖΑ 22%.

Παράσταση νίκης

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 72%. Το 15% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θεωρούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

Η απροσδιόριστη ψήφος

Η απροσδιόριστη ψήφος προέρχεται σε μεγάλο ποσοστό από ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Το 32% όσων δεν επιλέγουν σήμερα κάποιο κόμμα τον Σεπτέμβρη του 2015 είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Το ποσοστό αυτό για τη ΝΔ είναι στο 8%.

Προτιμότερη κυβέρνηση

Στο ερώτημα ποιο είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα των επόμενων βουλευτικών εκλογών, όποτε κι αν πραγματοποιηθούν, οι πολίτες απαντούν σε ποσοστό 39% ότι θα επιθυμούσαν μια οικουμενική κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 23% ενώ με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ 13%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 34% του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 26%. Το 39% των ερωτηθέντων απάντησε αυθόρμητα «κανένας από τους δυο».


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Metron Analysis: Προβάδισμα για τη ΝΔ - Στη δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Πτώση για το ΠΑΣΟΚ - Πρώτος σε δημοτικότητα ο Μητσοτάκης και δεύτερος ο Κουτσούμπας Διατηρεί …