Του έπεσε...Δεν πέταξε το μωρό από τον 4ο όροφο ο 28χρονος θείος του

Ανατροπή στην υπόθεση του τραγικού θανάτου του βρέφους που έπεσε στο κενό από τα χέρια του θείο του που βρισκόταν στον 4ο όροφο διαμερίσματος στο Βύρωνα, τον Μάρτιο του 2015, καθώς οι δικαστές του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, αποφάνθηκαν πως ο θάνατος του μωρού ήταν δυστύχημα και μετέτρεψαν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, που αντιμετώπιζε ο 28χρονος, σε εξ αμελείας.

Ο 28χρονος, ο οποίος αμέσως μετά την βουτιά θανάτου της ανιψιάς του έπεσε στο κενό με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά, σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 15 ετών για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ωστόσο, σήμερα, το Εφετείο αξιολογώντας τα στοιχεία που είχε στη διάθεση του ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση προχωρώντας σε μετατροπή του κατηγορητηρίου. Έτσι, ο νεαρός κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ενώ του αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και του πρότερου έντιμου βίου. Οι δικαστές επέβαλαν στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης τριών ετών, με τριετή αναστολή.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευση του είχε δώσει το στίγμα του λέγοντας πως από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ξεκάθαρα ότι επρόκειτο «για πράξη τελεσθείσα από αμέλεια» και πως δεν υπήρχε πρόθεση του κατηγορούμενου να πετάξει το μωρό από το μπαλκόνι του σπιτιού.

«Εδώ δεν υπάρχει κίνητρο, ψυχασθενής δεν είναι και οι ίδιοι οι γονείς του βρέφους λένε ότι έγινε εξ αμελείας. Οποιαδήποτε άλλη εκδοχή κακοποιεί την κοινή λογική» τόνισε στην αγόρευση του ο εισαγγελικός λειτουργός.

Φανερά συντετριμμένος ο 28χρονος στην απολογία του έκανε λόγο για ένα τραγικό ατύχημα. Όπως υποστήριξε, βγήκε στο μπαλκόνι έχοντας το μωρό στην αγκαλιά του προκειμένου να δει εάν ερχόταν η μαμά του. «Ένιωσα ζάλη και δεν κατάλαβα πως το μωρό μου έφυγε από τα χέρια. Την ώρα που το μωρό έπεφτε ένιωσα σαν να ανέκτησα τις αισθήσεις μου. Πήδηξα κι εγώ στο κενό για να τιμωρήσω τον εαυτό μου», ισχυρίστηκε.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΑΑΔΕ: 136.673 e–mails σε επαγγελματίες κι επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών - POS

Η διασύνδεση αφορά το σύνολο των ταμειακών μηχανών που διαθέτει η επιχείρηση / ο επαγγελματίας, …