Αυστηροποιούνται οι κανόνες στο twitter

Νέους κανόνες χρήσης κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και των απειλών βίας σε γυναίκες, ανακοίνωσε ότι θα εισάγει άμεσα η  πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης "Τwitter" μέσω των δηλώσεων του διευθλυνοντα συμβούλου Τζακ Ντόρσεϊ.

Σε μια σειρά από tweets, ο CEO του Twitter δεσμεύθηκε να κάνει περισσότερα για να εξασφαλίσει ότι οι φωνές των γυναικών δεν θα σιγήσουν στην πλατφόρμα. "Κάθε μέρα βλέπουμε γυναικείες φωνές να αποσιωπούνται στο Twitter. Αποφασίσαμε λοιπόν να είμαστε πιο επιθετικοί στην πολιτική μας, ώστε αυτό να μην συμβαίνει".

Ο Ντόρσεϊ όπως δημοσίευσε το "topontiki" έγινε πολύ συγκεκριμένος για το ποια θα είναι τα tweets που θα λογοκρίνονται: «Ανεπιθύμητες σεξουαλικές προτροπές, μη συναινετικό γυμνό, σύμβολα μίσους, ομάδες μίσους, tweets που δοξάζουν τη βία. Όλα θα ξεκινήσουν την άλλη βδομάδα» υποσχέθηκε.

Οι αλλαγές έρχονται στον απόηχο του μεγάλου σεξουαλικού σκανδάλου που ταλανίζει το Χόλιγουντ. Το twitter απενεργοποίησε τον λογαριασμό της ηθοποιού Ρόουζ Μακ Γκόουαν -η οποία είναι ένα από τα θύματα του παραγωγού Χάρβεϊ Γουέινσταϊν – επειδή εκείνη δημοσίευσε έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου, κάτι που παραβίασε τους όρους υπηρεσίας του twitter.

Λόγω της απενεργοποίησης του λογαριασμού της ηθοποιού και επειδή έγινε trend το hashtag #WomenBoycottTwitter, ο Ντόρσεϊ διευκρίνισε: «Στέκομαι με τις γενναίες γυναίκες και τους άνδρες που χρησιμοποιούν το Twitter για να μοιραστούν τις ιστορίες τους και θα δουλέψουμε σκληρά κάθε μέρα για να βελτιώσουμε τις διαδικασίες μας και να προστατεύσουμε αυτές τις φωνές».


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κορονοϊός, γρίπη, ιός RSV, ενημέρωση ΕΟΔΥ Πέμπτη 28.3.2024

Κορονοϊός, γρίπη, ιός RSV, ενημέρωση ΕΟΔΥ. Ενιαία έκθεση ΕΟΔΥ Πέμπτη 28.3.2024   Ο ΕΟΔΥ προέβη …