ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα Μουσικής

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων για παιδιά, ανακοινώνει  τη συνεργασία του με το El Sistema Greece, ενός πρωτοποριακού συστήματος μουσικής διδασκαλίας, που γεννήθηκε πριν από 45 χρόνια στη Βενεζουέλα για να σώσει χιλιάδες παιδιά από τη φτώχεια και την εγκληματικότητα, αναδεικνύοντας μουσικούς παγκόσμιας κλάσης και στελεχώνοντας τις μεγαλύτερες συμφωνικές ορχήστρες του κόσμου, ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Το El Sistema αποτελεί, όχι μόνο ένα εργαλείο εκμάθησης κλασικής μουσικής αλλά κυρίως ένα όπλο κατά της φτώχειας. Διότι, σύμφωνα με τον οραματιστή μαέστρο και  ιδρυτή αυτής της μεγάλης σταυροφορίας, η μουσική και η συμμετοχή σε μια ορχήστρα, διαμορφώνει τον άνθρωπο, του δίνει αξίες, εργαλεία, δημιουργεί στα παιδιά αυτοεκτίμηση, υπερηφάνεια και τα οδηγεί σε δρόμους αυξανόμενου πνευματικού πλούτου. «Χάρισε σε ένα παιδί ένα βιολί και δεν θα είναι πια φτωχό», είπε ο Χοσέ Αντόνιο Αμπρέου, «γιατί θα του έχεις προσφέρει τη δυνατότητα να δημιουργήσει». Σε περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες από την ίδρυσή του, το σύστημα εξαπλώθηκε σε όλη τη Βενεζουέλα ενώ έχει εξαχθεί σχεδόν σε όλη τη Λατινική Αμερική, την Αυστραλία, την Ασία (Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Κίνα) και σε χώρες της Ευρώπης όπως η Γερμανία, Ιταλία, Μεγ. Βρετανία, Σουηδία, Νορβηγία, Τουρκία, Δανία, Φινλανδία , ενώ τον τελευταίο χρόνο άρχισε να λειτουργεί και στην Ελλάδα, διδάσκοντας τα παιδιά των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων.

Τα παιδιά αυτά, μαζί με την παιδική χορωδία του Δημητρείου ΚΔΑΠ Μοσχάτου, συμμετείχαν στη μαγευτική συναυλία του Sistema Europe Youth Orchestra που δόθηκε το καλοκαίρι στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.   Περισσότεροι από 350 νεαροί μουσικοί και χορωδοί από όλο τον κόσμο, ενώθηκαν μουσικά κάτω από τον επιβλητικό βράχο της Ακρόπολης και γιόρτασαν τη δύναμη της μουσικής και την ικανότητά της να γεφυρώνει λαούς, θρησκείες, πολιτισμούς. Η συνεργασία της «Αποστολής» με το El Sistema Greece, αφορά την εφαρμογή του συστήματος μέσα στο πλαίσιο των προγραμμάτων του Δημήτρειου ΚΔΑΠ Μοσχάτου, για όλα τα παιδιά που θέλουν να μάθουν μουσική με την πρωτοποριακή μεθοδολογία του El Sistema, χωρίς κοινωνικοοικονομικά κριτήρια.

Τα τμήματα  λειτουργούν κάθε Τετάρτη & Πέμπτη κατά τις ώρες 16:00-16:50 & 17:00 – 17:50

Πληροφορίες στη Γραμματεία του ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΥ ΚΔΑΠ : 2104833080 Αγ. Κωνσταντίνου 7, Μοσχάτο


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ

Μεγάλο συλλαλητήριο για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ και των εργατών της πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο …