Θέμα εισαγγελέα πια 3 περιπτώσεις πλαστών πτυχίων...γιατρών!

Τις υποθέσεις τριών γιατρών  που διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο ότι τα πτυχία που είχαν κατέχουν είναι πλαστά, διαβίβασε Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, στην Εισαγγελία Αθηνών.

Ειδικότερα, δύο μέλη του ΙΣΑ είχαν προσκομίσει πλαστά πτυχία από πανεπιστήμια του εξωτερικού και μάλιστα ο ένας από αυτούς είχε μόλις ξεκινήσει ειδικότητα σε δημόσιο νοσοκομείο. Η άλλη περίπτωση αφορά πολίτη που ισχυρίζεται ψευδώς ότι είναι γιατρός και έχει πλαστογραφήσει το πτυχίο ελληνικού πανεπιστημίου. Μάλιστα συνεργάζεται με αθλητικά σωματεία και παρουσιάζεται ως καρδιολόγος.

Αν και η τελευταία περίπτωση απασχολεί στις δικαστικές αρχές από τον Σεπτέμβριο του 2014, «ο εν λόγω πολίτης, συνεχίζει να ασκεί παράνομα το ιατρικό επάγγελμα, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών», σύμφωνα με τον ΙΣΑ.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΣΑ, το τελευταίο χρονικό διάστημα επικοινωνούν με πανεπιστήμια του εξωτερικού προκειμένου να γίνει διασταύρωση στοιχείων προκειμένου να προστατέψει τόσο τα μέλη του όσο και τη Δημόσια υγεία.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Γεωργιάδης για Καλλιάνο: Η εισαγωγή σε ΜΕΘ γίνεται με ιατρικά κριτήρια

Σέβομαι απολύτως τον πόνο κάθε συγγενούς για τον άνθρωπο του και κάθε γιου για τον …