13.805 οι διαθέσιμες επιδοτούμενες θέσεις απασχόλησης

Κενές παραμένουν από τις αρχές της άνοιξης 13.805 επιδοτούμενες θέσεις απασχόλησης δύο προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, που αφορούν προσλήψεις συνολικά 15.000 ανέργων άνω των 50 ετών, καθώς μέχρι σήμερα και για τα δύο προγράμματα έχουν γίνει μόνο 1.195 προσλήψεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ναυτεμπορική» για το ‘‘Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων με προσωπικό έως 20 θέσεων πλήρους απασχόλησης για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας άνω των 50 ετών’’, στο οποίο η επιχορήγηση ανέρχεται στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους ανά ωφελούμενο και έως το ποσό των 500 ευρώ τον μήνα, έγιναν μόνο 1.163 προσλήψεις.

Στο δεύτερο, ‘‘Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων, με προσωπικό άνω των 20 θέσεων πλήρους απασχόλησης, για την πρόσληψη ανέργων άνω των 50 ετών’’, για την κάλυψη 5.000 θέσεων εργασίας, μέχρι σήμερα έχουν καλυφθεί μόνο 32 θέσεις απασχόλησης!

Με δήλωσή της στη ‘‘Ναυτεμπορική’’ η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου επισημαίνει ότι ‘‘είναι διαπιστωμένο ότι ο σκληρός πυρήνας των ανέργων, δηλαδή οι μακροχρόνια άνεργοι, μεγάλης ηλικίας, με χαμηλά τυπικά προσόντα, δύσκολα προσλαμβάνονται στον ιδιωτικό τομέα’’».


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ρωμανός: Δεν τους ενδιαφέρει ο πόνος των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών - Τους ενδιαφέρει μόνο να ρίξουν την κυβέρνηση

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κάνει λόγο για «ντιλαρίσματα» πίσω από τις κουρτίνες, όπως καταδεικνύουν οι …