Καταδικάστηκε για τον πυροβολισμό συνεργείου εργολάβου-συνεργάτη της ΔΕΗ

 

Ένοχος για παράνομη βία κατά συρροή και οπλοχρησία κρίθηκε χθες από το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας ο 60χρονος που τις προηγούμενες ημέρες πυροβόλησε κατά συνεργείου εργολάβου που εργαζόταν για τη ΔΕΗ και προχώρησε σε διακοπή ρεύματος στο σπίτι του.

Από το δικαστήριο απορρίφθηκε αίτημα της Πολιτικής Αγωγής να επιστραφεί η υπόθεση στην εισαγγελέα Πρωτοδικών για μετατροπή της κατηγορίας σε κακούργημα και συγκεκριμένα απόπειρα ανθρωποκτονίας και κακουργηματική εκβίαση, δικάζοντάς τον τελικά για τα πλημμελήματα.

Τα δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 22 μηνών με τριετή αναστολή.

Ο Αλβανός εργάτης εναερίτης που εργαζόταν εκείνη την ημέρα για τον εργολάβο της ΔΕΗ κατέθεσε ότι στις 17 του μήνα πήγαν στην Πύλο για να διεκπεραιώσουν διάφορες εντολές της Επιχείρησης.

Όταν πήγαν στο σπίτι του κατηγορουμένου, το αφεντικό του, ο εργολάβος, φώναξε, αλλά κανείς δεν απάντησε. Τότε του έδωσε εντολή να ανέβει στην κολώνα και να κόψει το ρεύμα. Αυτός το έκανε και όταν άρχισε να κατεβαίνει και είχε φτάσει σχεδόν στη μέση της κολώνας, βγήκε στο παράθυρο του σπιτιού ο κατηγορούμενος και τον ρώτησε γιατί έκοψε το ρεύμα. Του ζήτησε να το επανασυνδέσει κι όταν του είπε ότι αυτό δε γίνεται, μπήκε στο σπίτι και ξαναβγήκε κρατώντας ένα όπλο. Το γέμισε, όπως είπε, μπροστά στα μάτια του και του ζήτησε να ανέβει ξανά επάνω και να το συνδέσει. Ο νεαρός Αλβανός κατέθεσε ότι τον απείλησε ευθέως ότι θα τον σκοτώσει αν δεν το κάνει και πως όταν πυροβόλησε, ήταν τυχερός που δεν τον σκότωσε. Μάλιστα, περιέγραψε ότι τον σημάδευε και αν δεν ήταν από την πίσω πλευρά, θα τον είχε σκοτώσει, αφού ο πυροβολισμός βρήκε την κολώνα στο ύψος του στήθους του.

Απαντώντας σε ερωτήσεις όπως παρουσιάζει το "tharrosnews.gr" ανέφερε ότι επί μισή ώρα τον είχε πάνω στην κολώνα απειλώντας τον με το όπλο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «από τα φόβο του είχα γίνει ένα με την κολώνα».

Είπε πως όταν πυροβόλησε, ανέβηκε ξανά στην κολώνα και συνέδεσε το ρεύμα, ενώ μετά ήρθε η Αστυνομία και συνέλαβε τον κατηγορούμενο.

Απολογία

Ο εργολάβος που κατέθεσε στη συνέχεια ανέφερε ότι έχει κόψει και στο παρελθόν το ρεύμα στο συγκεκριμένο για οφειλές, αλλά από το ρολόι και το είχε συνδέσει μόνος του. Εκείνη την ημέρα, αφού φώναξε και δεν απάντησε κανείς, έδωσε εντολή στον εργάτη να το κόψει από την κολώνα. Περιέγραψε κι αυτός πως, όταν έκοψαν το ρεύμα, βγήκε στο παράθυρο και ζήτησε να το επανασυνδέσουν, κι όταν του είπαν ότι δε γίνεται, βγήκε με το όπλο.

Κατέθεσε ότι σημάδευε με το όπλο τον εργάτη και αυτός έφυγε και πήγε να ειδοποιήσει την Αστυνομία. Επιστρέφοντας, τον σημάδευε ακόμα πάνω στην κολώνα, ενώ κάποια στιγμή έστρεψε το όπλο και προς εκείνον. Η Αστυνομία, όπως είπε, έκανε περίπου 25 λεπτά να πάει. Όταν πυροβόλησε, είπε στον Αλβανό να ανέβει να συνδέσει και πάλι το ρεύμα.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι ενήργησε με λάθος τρόπο, τόνισε όμως ότι βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, καθώς συνεχώς υπήρχε η απειλή ότι θα του κόψουν το ρεύμα. Χαρακτήρισε βλακώδη την πράξη του και ζήτησε συγγνώμη «αν τους τρόμαξε». Αρνήθηκε ότι είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση ή ότι ήθελε να κινδυνέψει η ζωή κανενός. Πρόσθεσε δε, ότι έριξε στον αέρα και δε σημάδεψε κανέναν, ενώ το έκανε για να τους εκφοβίσει.

Για πρωτοφανή επιθετικότητα μίλησε στην αγόρευσή του εισαγγελέας Έδρας, ωστόσο είπε πως πυροβόλησε προς εκφοβισμό και δεν είχε σκοπό να σκοτώσει.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παρεμβάσεις για την ανάπτυξη - Τι αλλάζει για επιχειρήσεις και γυναικεία απασχόληση

Το χαμηλό ποσοστό απασχόλησης των γυναικών στην αγορά εργασίας επισημαίνεται σχεδόν σε όλες τις εκθέσεις …